Natuurlijke Grondstoffen

Natuurlijk schoonmaken

Zelfgemaakte reinigingsrecepten worden een nieuwe trend. Stijgende kosten van…..nou ja, alles, hebben ertoe geleid dat mensen steeds meer manieren zoeken om geld te besparen. En laten we eerlijk zijn, schoonmaakmiddelen zijn duur. Hoe vaak ben je niet naar de supermarkt gegaan en vond je dat je kar bijna vol was en dat je nog niet eens de voedselgangen had bereikt?

We besteden honderden en honderden euro’s per jaar aan het proberen schoon te leven, iets wat onze overgrootouders deden zonder veel geld uit te geven.

Naarmate de tijd vorderde is onze maatschappij gewend geraakt aan het kopen van wat we nodig hebben en is ze vergeten hoe ze zelfvoorzienend kunnen zijn. Het is niet alleen te gemakkelijk om onze schoonmaakmiddelen te kopen, de meesten van ons zijn zich er zelfs niet van bewust dat ze thuis kunnen worden gemaakt.

Voor een paar centen per dag kunnen we gemakkelijk geweldige huishoudelijke schoonmaakproducten maken die geen schadelijke chemicaliën bevatten en geen dure, verspillende verpakkingen gebruiken.

Graag wil ik in mijn E-book enkele natuurlijke ingrediënten delen die je in handen moet krijgen om te beginnen met het natuurlijk schoonmaken van je huis, waarom ze zo geweldig zijn en wat ze kunnen doen. Maar wat nog belangrijk is, de chemie erachter zodat je leert begrijpen hoe, wat en waarom het werkt.

Veel schoonmaakmiddelen werken super voor een bepaalde klus, maar bevatten vaak agressieve stoffen die ook weer niet goed voor je huid en het milieu zijn en nemen ook nog eens een berg ruimte samen in in je keukenkastje. Dat het ook anders kan laat ik je ook graag op dit blog zien.

Wanneer je het aantal reinigingsmiddelen dat je gebruikt vermindert, verminder je het aantal chemische stoffen waaraan jij en je geliefden in je huis worden blootgesteld. Het is een makkelijke manier om een groener en natuurlijker huis te krijgen!

HET MILIEU REDDEN MET IEDERE NAVULLING
Een van de grootste voordelen van het maken van je eigen schoonmaak- bad- en schoonheidsproducten is de wetenschap dat je niet nog meer plastic afval in het milieu stopt. Met elke navulling vermindert je niet alleen het afval op je lokale stortplaatsen, maar je hebt ook het voordeel dat je weet dat je geen schadelijke chemicaliën terug in onze watersystemen stopt.

Door je eigen schoonmaakmiddelen te maken, vermijdt je ook ingrediënten waarvan bewezen is dat ze schadelijk zijn, zoals triclosan, parabenen, geuren, Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS).

Download nu mijn gratis Ebook

De recepten waar ik mee werk zijn een jarenlang proces van uitproberen en perfectioneren. De meeste recepten die je online kunt vinden werken niet goed genoeg waardoor mensen uiteindelijk toch weer overstappen. Dat wil ik graag voorkomen door je recepten te geven die bewezen werkzaam zijn.

Vaatwastabletten of poeder

Natuurlijke Grondstoffen

Ca. 25 tabletten of 250 g poeder

Vaatwastabletten of poeder

Ca. 25 tabletten of 250 g poeder

Ingrediënten

 • Benodigdheden:
 • Maatbekers
 • Maatlepels
 • Mengkom
 • IJsblokjesbak
 • Ingrediënten:
 • 1/2 cup Zilver Soda
 • 1/3 cup Kokosnoot-zeepvlokken
 • 1/4 cup Natriumpercarbonaat
 • 5-7 eetlepels gedemineraliseerd water
 • 20-25 druppels Etherische olie (Optioneel maar aanbevolen)

Instructies

 1. Voeg alle droge ingrediënten toe in een kom en meng goed, zorg ervoor dat je het opstuivende stof niet inademt.
 2. Voeg het water en de etherische oliën toe en verspreid het met de achterkant van een lepel. Het moet lijken op nat zand en bij elkaar blijven als je het tussen je vingers aanknijpt.
 3. Voeg ongeveer 1/2 – 1 eetlepel van het mengsel toe aan elk compartiment in een ijsblokjesbakje & druk het stevig samen.
 4. Als de tabletten eenmaal hard zijn, druk ze uit de vorm en bewaar ze in een luchtdichte verpakking.

Notities

Het is erg belangrijk om een spoelmiddel zoals azijn te gebruiken. Het zal alle zeepresten neutraliseren en hard water verwijderen, waardoor je glaswerk gaat glanzen.

In mijn Natural Home Startkit deel ik nog veel meer recepten met je.

 

 

https://www.earth-mama.nl/2019/11/29/natuurlijk-schoonmaken/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *