Oil Cleansing Method

De Olie Reinigings Methode of ORM (OCM in het engels) is een natuurlijke manier om een stralende zuivere huid te krijgen door alleen heet water, een gastendoekje en een mengsel van ongeraffineerde ricinus olie (ook bekend als castor- of wonderolie) of hazelnootolie en 1 of 2 andere plantaardige, natuurlijke oliën te gebruiken bij voorkeur van biologische kwaliteit. Bijvoorbeeld extra virgin olijf olie, jojobaolie, amandelolie, rozenbottelolie of druivenpitolie. Eventueel kan je er naar wens nog een paar druppels etherische olie aan toevoegen voor een aroma-therapeutisch effect.

Het principe van de oil cleansing method is: ‘Olie lost olie op’

Bijna alle gezichtsreinigers die verkocht worden bevatten synthetische chemicaliën en kunstmatige ingrediënten, en zelfs als het merk beweert “biologisch” of “natuurlijk” te zijn is het meestal niet helemaal vrij van synthetische inhoudsstoffen. Deze kunnen zelfs schade aan je huid aanrichten en zijn op de lange duur ongezond voor je.

Hazelnootolie dringt diep in de huid en staat erom bekend dat het helpt de huid te verstevigen en aan te spannen. Het beste kan je volgende verhoudingen aanhouden voor de olie reinigings methode omdat ricinus olie ook behoorlijk uitdrogend kan zijn voor de huid:

  • Vettige huid: 30% ricinus of hazelnoot olie en 70% plantaardige olie
  • Normale huid: 20% ricinus of hazelnoot olie en 80% plantaardige olie
  • Droge huid: 10% ricinus of hazelnoot olie en 90% plantaardige olie

Masseer een klein beetje van de oliën op je gezicht. Neem een paar minuten de tijd om de olie goed in te masseren op je wangen, neus, voorhoofd, nek en kin en voorzichtig rond je ogen om eventuele oogmake up te verwijderen. Geef de olie de kans om diep in de huid door te dringen en afval, bacteriën, dode huidcellen en ander vuil te verwijderen. Maak je gastendoekje (of washandje) nat met heet water en wring het goed uit, drapeer het over je gezicht, leg er een tweede droge doek overheen om de warmte en het vocht in te sluiten en laat heel even 2 minuten liggen zodat de warmte zijn werk kan doen, daarna veeg je de olie en het vuil weg met het vochtige gastendoekje. Je huid voelt schoon en zacht aan.

Finish altijd met een toner, dat kan een hydrolaat zijn van roos, witchhazel of rozemarijn, afhankelijk van je huidtype, een serum en een dag- of nachtcreme om je pH weer in balans te brengen.

Een andere methode is met Tallow Balm, dit is mijn favoriete oilcleansing methode.

Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *