Be the Change

Indie Beauty als rebelse daad

Ik ben al een tijdje gestopt met schadelijke, te dure en teveel onnodig afval producerende lichaamsverzorgingsproducten en cosmetica te kopen en heb deze ingeruild voor zelfgemaakte, hoogwaardige en duurzame alternatieven. 

Het is namelijk van een enkelvoudig ingrediënt veel eenvoudiger te achterhalen waar het precies vandaan komt en wat de impact (ecologische voetafdruk) ervan is.

Ik ben me de laatste jaren heel erg bewust geworden, dat alles wat ik koop en doe een grote impact op de wereld heeft en ik ben op zoek gegaan naar hoe ik die impact kon verkleinen. Verander de wereld en begin bij jezelf, en mijn verzorgingsroutine was daar groot onderdeel van.

Zelf leren maken is ook de controle over je gezondheid terugpakken.

Het maakt je autonomer en beter geïnformeerd, je kiest zelf je ingrediënten en je verpakkingsmateriaal en laat je niet meer (mis)leiden door allerhande loze beloften of greenwashing van de grote merken die niet transparant willen zijn over de samenstelling van hun producten en de mogelijke schade die ze aan je huid of gezondheid kunnen aanrichten.

Zelf maken heeft nog veel meer voordelen. Je hebt altijd de hoogste kwaliteit voor de beste prijs en je weet zeker dat je producten niet toch ergens in de productielijn op dieren zijn getest. Ik zal je laten zien hoe je ze zelf kunt maken, tot waar je alle ingrediënten kunt kopen…

Zeg nee tegen de grote merken, maak het zelf of kies voor Indie brands.

Indie komt van het woord independent, onafhankelijk. Het gaat hier om merken die op twee manieren onafhankelijk zijn. “Ze zijn financieel onafhankelijk: ze hebben hun onderneming opgezet met eigen geld, zonder te leunen op een grote investeerder. Maar ze zijn ook onafhankelijk qua karakter: ze zijn vaak eigenwijs, innovatief en inspirerend.  Ze hebben de mogelijkheid om creatie boven commercie te plaatsen. Je maakt hele andere beslissingen als het je gaat om het beste of duurzaamste product i.p.v. de grootste winst. 

Selfcare is a radical act, I believe in taking care of my skin, soul and our planet!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *