Mindfulness

Een reinigingsritueel

Wanneer we douchen of een bad nemen, is het meestal om ons lichaam te reinigen van onzuiverheden, en vaak doen we dit gewoon als een routinetaak om ons klaar te maken voor werk of bed, of als een opfrisser na een lange drukke dag.

Een reinigingsritueel reinigt echter niet alleen het lichaam, maar afhankelijk van hoe we het doen, kan het ook je mind, je emoties en het hart zuiveren.

Sinds het begin der tijden heeft het reinigen van onszelf vele betekenissen gekregen.

Water is op zich al leven.
Water brengt groei en wedergeboorte. En mensen, planten en dieren hebben het nodig om te leven, te gedijen en zich te vermenigvuldigen. Het voedt ook ons aardbewustzijn. Het symboliseert leven, groei, zuiverheid, stroming, sensualiteit, emotie en energie.

Zonder water gaat alles op onze planeet dood.

Wij bestaan voor het grootste deel uit water. Dat is de reden waarom ons lichaam, op ons meest oerniveau, resoneert met water.

Zoutbaden zijn niet alleen voor pijnlijke spieren en opkomende verkoudheden, maar ook om onze aura te zuiveren als we te “verstopt” raken met de energieën van andere mensen (wat heel nuttig is als het gaat om het werken in een toxische omgeving, als we regelmatig met veel mensen in contact komen, of als onze energie wijd open staat en we nog niet geleerd hebben hoe we energetische grenzen moeten creëren).

Een bad nemen is een heus ritueel. #everydayrituals

Je maakt bewust ruimte voor jezelf, op dit moment in je leven, om bewust de dag los te laten, banden met het verleden te verbreken, of specifieke pijn uit het verleden los te laten.

Je hebt besloten om oude patronen die niet meer voor je werken of je dienen niet langer te bestendigen en het badreinigingsritueel te gebruiken om deze oude energie los te laten en nieuwe energie in je leven op te roepen.

Als het aan het einde van het jaar is, helpt het je om de energieën van dat jaar los te laten en schoon (naked beauty) het nieuwe jaar in te stappen.

Vergeet niet na te douchen, zodat echt alles in het afvoerputje belandt wat je kwijt wil!

Zelf maak ik graag badzouten in van die laboratorium buisjes met kruiden/bloemen, klei en essentiële olie erin, het staat superleuk in de badkamer en doe deze bij gebruik in een katoenen zakje in bad omdat ik een hekel heb aan mijn bad erna te moeten ontdoen van restjes ;-). Daarnaast maken het ook superleuke cadeautjes als je er een wens aan koppelt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *