Mindfulness

Stralen van binnenuit

Mindfulness en schoonheid gaan hand in hand! Als je je ontspannen voelt, is je gezicht ook ontspannen en als je je gelukkig voelt, dan straal je!

Ik ben al jarenlang een groot fan van Danielle LaPorte, het startte een jaar of 7 terug, toen ik nog een redelijk ambitieuze ondernemer was met haar Fire Starter Sessies.

Danielle heeft een kickass benadering van spiritualiteit en een krachtige rauwe zelfliefde die ik maar bij weinig anderen ben tegengekomen. En het draait allemaal om verlangen, hoe je je wilt voelen in al je leefgebieden in plaats van hoe je je niet wilt voelen. Dit boek was mijn beste therapeut en businesscoach ineen toen ik nog niet zoveel van mezelf hield als ik nu doe! Zij leerde me succes te bepalen naar mijn eigen voorwaarden.

Maar haar workshop Goals with Soul en haar boek Het plan van je verlangen (Core Desired Feelings) nam me dieper mee en bracht me echt terug naar mezelf in plaats van wie ik dacht te moeten zijn.

Goede voornemens voor 2020?

Heb jij wel eens goede voornemens met oud en nieuw?
En, houd je ze dan ook vol? Bereik je je doel? Of weet je eigenlijk niet wat je echte verlangens zijn?

Veel mensen willen van alles maar krijgen het toch niet voor elkaar om zich eraan te houden of hun doel te bereiken. Daniëlle LaPorte had dit ook en kreeg er helemaal genoeg van. Zij is toen gaan uitzoeken hoe dat komt en wat je kunt veranderen om te zorgen dat je wèl een doel bereikt of een goed voornemen volhoudt. En zij kwam tot een verrassende ontdekking.

Gelukkig zijn

Alles wat je wilt, of het nu gaat om afvallen, een mooi huis, een nieuwe baan of een relatie, je wilt het omdat je denkt gelukkiger te zullen zijn als je dat hebt (bereikt).

Dus eigenlijk ben je op zoek naar een gevoel.
Je verlangt ernaar om bijvoorbeeld jezelf te accepteren, vrijheid te ervaren, overvloed te voelen, je geliefd te voelen en liefde te geven en ontvangen.
Je wilt je ontspannen voelen, of avontuurlijk, of in harmonie, geïnspireerd of innerlijke rust ervaren en je verwacht dat je dat pas kunt ervaren als je 10 kg afvalt, dat nieuwe huis/baan/partner/succes/doorbraak hebt of, vul maar in wat jij op je lijstje hebt staan…

Van actie naar gevoel

Vaak weet je van jezelf niet eens precies naar welk diepst verlangde gevoel je nu daadwerkelijk op zoek bent; je richt je vooral op de acties en op de te bereiken doelen. Ik wist dat ook niet toen ik jaren geleden begon.

Als je dat wel weet, kun je daar iedere dag naar op zoek.
Dan kun je je iedere dag richten op het ervaren van dat gevoel met kleine acties, een andere blik op de wereld en nieuwe overtuigingen die dat gevoel ondersteunen. Daardoor wordt dat gevoel steeds groter. En als dat gebeurt, komen er steeds meer acties op je pad die daarbij passen en die dat gevoel nog meer versterken.

Acties die je van tevoren nooit met je ratio had kunnen bedenken.
En het doel dat je aanvankelijk had bedacht? Dat kan er ook zo maar eens totaal anders uitzien!

Het boek

In het eerste deel van het boek neemt Daniëlle je mee op haar zoektocht en legt ze uit wat ze heeft geleerd. Ze legt de theorie uit en geeft veel voorbeelden. In het tweede deel ga je zelf op zoek naar je diepst verlangde gevoelens. Met behulp van allerlei vragen en opdrachten kun je gaan uitvinden welke gevoelens jou drijven tot de acties die je onderneemt.

Voor mij was dit een boek om steeds weer opnieuw te pakken. Het heeft me aangezet om op zoek te gaan naar mijn allerdiepste verlangens en die helder te krijgen. Hoe wil ik me voelen, het liefst iedere dag? Het leidt me terug als ik weer eens ben afgedwaald van mijn eigen kern.

De Planner

En ik blijf ieder jaar dicht bij mezelf en hoe ik me dagelijks wil voelen met haar Desire Map Planner als hulpmiddel. Heb je het boek nog niet gelezen, geen probleem, je kan dan toch met de planner werken. Er zit namelijk bij iedere planner een gratis bundel hoe je het beste met de Desire Map Planner kunt werken die een samenvatting is van het boek. Het is een heel systeem dat ontworpen is om jou te helpen bij het prioriteren van wat voor jou het belangrijkst is. Bewust, hartelijk, praktisch… krachtig.

Gebruik de 3 fundamentele werkboeken (FREE & CLEAR, CORE DESIRED FEELINGS, en GOALS WITH SOUL) om af te stemmen op hoe je je het meest wilt voelen… maak dan je masterplan om dat te bereiken. Je krijgt ook wekelijkse begeleiding en een maandelijks werkboek (per e-mail) om je dicht bij je Core Desired Feelings en intenties te houden.

Goede voornemens voor iedere dag

Iedere dag kan ik momenten creëren van ontspanning, me vervuld voelen met kleine, bijzondere momenten en ontmoetingen. Het heeft alles te maken met hoe ik naar mezelf en de wereld kijk, en in hoeverre ik durf te verlangen en te vertrouwen op wat er op mijn pad komt i.p.v. alles te willen afdwingen en controleren.

Danielle Laporte heeft een geweldige website waarop ze heel veel gratis weggeeft, een abonnement op haar nieuwsbrief is als een cadeautje voor je toekomstige zelf.

Haar heart centering practise bundel is nu gratis te downloaden via de website!

Love yourself more deeply, then pour that love on the world.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *