Natuurlijke Grondstoffen

Rijstkiem Olie

Heb je geen Jojoba olie in huis en duurt bestellen je te lang omdat je niet kan wachten om dat nieuwe recept uit te proberen? Probeer dan eens Rice Bran Olie (Oryza Sativa) als vervanging. Gewoon uit de supermarkt, maar probeer wel de biologische versie ervan te krijgen.

Deze Jojoba olie van Berivita is overigens van goede hoge kwaliteit is EN betaalbaar en lekker snel in huis.

Ricebran Oil (rijstkiemolie) is een zeer gewaardeerd anti-aging ingrediënt in Azië. Historisch gezien gebruiken Japanse vrouwen al eeuwenlang het overgebleven water van het wassen van rijst in het bad om hun huid te verzachten en glad te maken. Tegenwoordig worden rijstzemelen en rijstkiemolie gebruikt om de huid op te fleuren en onzuiverheden te verwijderen.

Rijstkiemolie bevat een groot percentage vetzuren die rijk zijn aan Omega 3 en 9. Zoals hierboven vermeld, is de olie een uitstekende vochtinbrenger voor je huid!

BELANGRIJKE KENMERKEN VAN RIJSTKIEMOLIE:

  1. Bevat een rijk gehalte aan vitaminen, voedingsstoffen, antioxidanten en proteïnen
  2. Bevat gamma oryzanol, een krachtige antioxidant. Het is gebruikt als supplement voor mensen met een hoog cholesterolgehalte en symptomen van de menopauze.
  3. Bezit een uniek en smaakvol aroma
  4. Bevat een hoog gehalte aan vetzuren
  5. Een goede bron van tocotriënolen, een antioxidant die krachtiger is dan vitamine E.
  6. Een zachte olie die ideaal is voor een gedehydrateerde, schilferige, gevoelige, rijpe of kwetsbare huid (bijv. het lichaam van de baby), waarbij extra hydratatie nodig is.
  7. Hydrateert het haar en voegt glans en glans toe aan de individuele haarvezels zonder het te verzwaren.
  8. Het wordt gemakkelijk geabsorbeerd in de huid.

HUIDVOORDELEN

Rijstkiemolie staat in Azië bekend als een van de anti-verouderingsingrediënten. In Japan wordt de uitdrukking ” you have a rice bran splendor” gebruikt om de jeugdige glow van een vrouw te complimenteren.

Rijstkiemolie heeft de potentie om hydratatie te bevorderen, pigmentatie te verminderen, huidtinten te egaliseren en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Deze huidvoordelen van rijstkiemolie worden grotendeels toegeschreven aan het hoge gehalte aan vitamine E, vitamine B, omega-9, een rijk scala aan vetzuren. Bovendien bevat het een rijke bron van antioxidanten, zoals bètacaroteen, CoQ10 en lycopeen, die de huid kunnen beschermen tegen milieu- en interne stressfactoren. Antioxidanten zijn van vitaal belang om die jongere en gezondere glow in stand te houden.

Tot slot is de olie zeer licht en wordt deze gemakkelijk in de huid opgenomen. Het draagt alle rijke werkstoffen in de huid om de gewenste voordelen te bieden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *