Een indoor Kruidentuintje

Wist je dat je sommige van je favoriete kruiden in je keuken kunt kweken zonder ooit met aarde te hoeven knoeien? Watergekweekte kruiden zijn net zo lekker als de kruiden die je in de tuin kweekt, maar dan zonder al die rommel. Een paar kruiden die het goed doen in water zijn basilicum, munt, oregano, tijm, salie en rozemarijn. Dit is wat je nodig hebt om te beginnen:

De juiste container- Kruidenwortels houden namelijk van donker, dus gebruik een gekleurde of ondoorzichtige glazen container om direct zonlicht tegen te houden. Het verven of verpakken van een Mason-jar met papier werkt prima.

Water- Regen- of bronwater is ideaal, maar je kunt ook leidingwater gebruiken. Laat het gewoon 24 uur staan voor gebruik.

Plant stekken – Knip 15 cm delen af van planten uit de tuin of planten die in de supermarkt zijn gekocht. Verwijder de onderste bladeren, zodat ze het water niet meer aanraken als ze in een glazen bak worden geplaatst.

Meststof- Water heeft niet de voedingsstoffen die de grond wel heeft, dus het toevoegen van een in water oplosbare meststof is belangrijk. Vervang het water / meststof oplossing en spoel de container een keer per maand.

Wil je eerst zelf stekken, hergebruik dan je groenten potjes hiervoor.

Met minimale inspanning kunt je bij elke maaltijd genieten van verse kruiden of gebruik ze voor je verse cosmetica!