Gratis Beauty Recepten

Voorjaars Detox

In de voorjaarsmaanden voelen mensen vaak de noodzaak om een voorjaarsschoonmaak te houden en hun huis schoon te maken maar ook hun lichaam te verschonen van afvalstoffen. Je neemt eigenlijk het hele jaar door afvalstoffen op maar na de winter heb je het idee dat door de zware kost en het binnen zitten je extra aan een schoonmaak programma voor je lichaam toe bent.

Je huid weerspiegeld je gezondheid en toxines zijn ook heel duidelijk in je huid terug te vinden in de vorm van bijvoorbeeld donkere kringen rondom de ogen.

Daarom deze maand aandacht voor detoxers voor je lichaam. En het hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn en vooral ook niet duur! Want de echte detox krachtpatsers groeien namelijk gewoon in het wild!

Je hoeft namelijk geen dure thee, poeders of sappen en drankjes te kopen. Je kunt het op een zachte en natuurlijke manier doen. In plaats van sap vasten neem je bijvoorbeeld een aantal dagen lichte kost. Een kruidenbitter voor de maaltijd helpt je om je spijsvertering alvast te stimuleren. Bitters zijn in de loop van de geschiedenis gebruikt om het spijsverteringsstelsel te stimuleren. Zo begon de traditie om wortels, bladeren en bessen met een bittere smaak in alcohol te extraheren en het mengsel voor of na de maaltijd te serveren. Beperk daarbij de inname van melkproducten (belastend op de slijmvliezen) en eet geen vlees (belastend op de spijsvertering en bevat vaak verontreiniging).

Drink maximaal 1 kop koffie per dag of nog beter, vervang alle koffie door matcha of chichorei. Het heeft net als koffie ook een opwekkende werking.

Drink over de dag 3 tot 5 koppen detoxerende thee. Neem dan kruiden als bijv. brandnetel, een krachtige plant die afvalstoffen mee het lichaam uit neemt zonder je nieren te veel te belasten. Zelfs zware metalen neem hij mee.

Ondersteun de brandnetel met bittere kruiden zoals alsem, (verse) Aloë Vera en Agrimonie voor een betere spijsvertering. Alsem dood ook gelijk parasieten in de darmen. Paardenbloem om je lever bij te staan. En weegbree die je darmen en slijmvliezen verzorgt. Eet verse of pers sap van Vogelmuur en de jonge toppen van Kleefkruid.

Drink later in je detox ook opbouwende kruiden zoals duizendblad, heermoes en wilgenroosje. Zo is je lijf er helemaal klaar voor, laat die lente nu maar komen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *