Lifestyle

Skinmapping

Natasha Beddingfield zong erover:

My skin is like a map

Of where my heart has been

And I can’t hide the marks

But it’s not a negative thing.

En het is waar, je gezicht is als een kaart te lezen. 

Voor mij zit de ware schoonheid van iemand in de uitstraling die iemand heeft, en dat wordt grotendeels bepaald door de energie vanuit je energieveld. Last van een gevoelige huid, of uitbraak, kans is groot dat je huid je je ware gemoedstoestand toont. Ik werk dan ook met de hele mens, en niet enkel met het lichaam.

Het lichaam spreekt de taal van de innerlijke mens.

Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan heeft dat altijd direct zijn weerslag op mijn lijf en op mijn huid, ik zie er dan moe een grauw uit. Terwijl als ik lekker in mijn vel zit, ik straal, mijn huid voller lijkt en ik jaren jonger lijk, gevuld met levensenergie. Het is daarom ook belangrijk om niet alleen je huid goed te reinigen, maar ook je energieveld. Heb je er weleens bij stilgestaan waarom in de natuur zijn zo goed voor je werkt?

Alles is energie

Bloesem Remedies, een zeer verfijnde natuur-geneeswijze, gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Bloesemremedies werken subtiel, net als kristallen, op het energetisch vlak in je energieveld en hebben een doorwerking in het fysieke.

Toen ik 20 jaar geleden voor het eerst het veld van de natuurlijke geneeswijzen en energyhealing betrad om in eerste instantie mezelf beter te leren begrijpen, waren reiki en de bloesemremedies het eerste waar ik mee leerde werken, vervolgens kwam de aromatherapie en de kristallen en pas later kwam daar ook het fysieke werken met planten en kruiden bij.

In mijn opleidingen leerde ik de meridianen en acupunctuurpunten op ons lichaam kennen en hoe deze te ontstoren door topische toepassingen met aanraking, kristallen en bloesemremedies.

Het heeft me geleerd vanuit die volheid te kijken, van body-mind-spirit en met respect te werken met de natuur. Daarom hou ik zo van het hele proces van het maken van natuurlijke cosmetica, het transformeren van die volheid naar een drager om mee te werken. Of dat nu een crème, lotion, tinctuur, extract, glyceriet of remedie is.

En ik ben niet de enige, ook grote merken als Dermalogica werken met deze kennis met hun Facemapping. En tegenwoordig is kristallen in je cosmetica ook langzaam aan een trend geworden.

Ik maak al jarenlang mijn eigen bloesem-, kruiden en kristalremedies en verwerk die ook in mijn producten, het helpt je subtiel een diepere verbinding met jezelf, je lichaam en de natuur te vinden. Het is voor mij een kans om mensen kennis te laten maken met verschillende manieren van zelfzorg en heling, en dat er meer is dan met het oog zichtbaar is.

Ik wil namelijk dat het niet alleen fijn ruikt en lekker voelt, maar dat mijn producten je ook aan moedigen om echt van je eigen lichaam te houden…

Ik geloof dat een belangrijk deel van de huidverzorging bestaat uit het verschuiven van je mentaliteit en het liefhebben van je huid – het creëren van een ritueel van het bekijken van jezelf met een liefhebbend zelfbeeld. Dus ja, ik gebruik al die kennis die ik heb ook zeker om een stukje lifestyle advies te geven bij wat jouw huid mij heeft verteld over waar je hart is geweest.

Dus als je dat beetje extra in mijn producten of behandeling voelt, dan klopt dat! Ik noem het vitamine L – Liefde.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *