Natuurlijke Grondstoffen

Snowmushroom – Natuurlijk Hyaluronzuur

Je eigen cosmetica maken is vooral veel testen, geduld hebben, inspiratie die flow geeft hebben en ook heel heel veel research plegen. En natuurlijk niet te vergeten symbiotische vriendjes bij je sterspelers vinden!

Missie: het bereiken van duurzame hydratatie van de huid, het vasthouden van vocht, EN verjongende en verhelderende effecten op de huid.

In de mainstream cosmetica kom je dan al snel uit op Hyaluronzuur die zo ongeveer in bijna alle producten lijkt te zitten tegenwoordig. Hyaluronzuur is een polysaccharide (een hele lange suikerketen) dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Het vormt bijvoorbeeld het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten waardoor deze soepel kunnen bewegen. Hyaluronzuur komt ook voor in de huid, in onder meer het bindweefsel, en speelt daar een belangrijke rol in processen als wondgenezing. Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht. Het schijnt dat de stof tot wel 1000 keer zijn gewicht in vocht kan vasthouden! In de huid is voor hyaluronzuur dan ook een belangrijke rol weggelegd voor hydratatie en volume.

Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur jammer genoeg af. Gewrichten leveren in op souplesse. En hetzelfde geldt helaas ook voor de huid. Een rijpere huid is daarom ook veel minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid. Het is dan ook niet zo raar dat het in veel anti-aging producten voorkomt.

Heb je weleens stilgestaan bij hoe Hyaluronzuur eigenlijk wordt gemaakt?

Ik dacht altijd dat Hyaluronzuur gewoon synthetisch nagemaakt kon worden in een laboratorium. Tot ik echt op onderzoek uitging! Mocht je vegan zijn of graag cosmeticaproducten gebruiken zonder dierlijke (bij)producten, dan is het verstandig om goed na te gaan waar het hyaluronzuur uit jouw product vandaan komt. Een van de manieren om Hyaluronzuur te maken is namelijk van de kam van een haan! Yikes! In de meeste gevallen zal het echter om bacterieel geproduceerd hyaluronzuur gaan, maar je weet het maar nooit.

tremella

Ik heb een plant daarvoor!

Dus ik ging op zoek naar een alternatief geschonken door Moeder Natuur! Deze medicinale paddenstoel groeit op rottend hout en ziet eruit als een etherische bloem van een andere planeet, fris, doorschijnend en vreemd mooi. Tremella fruciformis, ook bekend als Silver Ear, Snow Mushroom of Yin Ear. Ze groeit in tropische en subtropische gebieden van de wereld. Deze gelatineachtige paddenstoel wordt al duizenden jaren in China en Oost-Azië gebruikt voor voedsel en medicijnen.

De Chinese Geneeskunde classificeert tremella als een Yin tonicum. Tremella wordt vaak voorgeschreven om vocht in het lichaam te voeden, maag en long yin te versterken, hoest te behandelen, verkoudheid te bestrijden en het immuunsysteem te versterken. Modern onderzoek toont aan dat tremella een breed spectrum van medicinale eigenschappen bezit, waaronder het stimuleren van het immuunsysteem, bescherming tegen straling, anti-diabetische, anti-inflammatoire, hypocholesterolemische, hepatoprotectieve en anti-allergene eigenschappen. Best indrukwekkend voor een buitenaards uitziende geleipaddestoel!

Hydraterende krachtpatser

De medicinale voordelen van Tremella strekken zich uit tot uitwendig gebruik. Wilt je een vollere, soepele huid? Kijk dan niet verder, deze magische paddenstoel is rijk aan vitamine D, aminozuren, mineralen en polysacchariden die allemaal nodig zijn om je huid gehydrateerd en stralend te houden. Glucuronoxylomannan, een bio-actieve verbinding geëxtraheerd uit tremella is anti-inflammatoir, pH-onafhankelijk en veilig voor uw huid. Uit een studie is gebleken dat polysacharide-extracten van tremella in staat waren om huidpigmentatie te verminderen en de huid te beschermen tegen rimpels veroorzaakt door UVB-stralen. Een ander onderzoek toonde weer aan dat tremella-extracten ook de wondgenezing versnellen.

Vochtmagneet

Tremella bindt tot 500 keer haar gewicht in water, waardoor dit een buitengewoon hydraterende krachtpatser is, een ware vochtmagneet!

Dus deze Skin Witch pakt haar cauldron en slaat aan het formuleren voor een natural skin rebirth serum! De resultaten ervan zal ik binnenkort met jullie delen!

Je kan het extract hier kopen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *