Algemeen

Wat puur is moet puur blijven!

Als doula kwam ik bij veel jonge gezinnen over de vloer en ik schrok ervan hoe weinig bewust ze meestal zijn van wat ze allemaal op de huid van hun kostbare kleintje smeren. Nu is het zelf maken van cosmetica al jaren een uit de hand gelopen hobby van me, voortgekomen uit mijn eerdere werk als schoonheidsspecialiste dus ik voegde 1 + 1 samen en leer nu (a.s.) ouders hoe ze de huidverzorging van hun kleintje kunnen maken zonder al die schadelijke toevoegingen.

De meeste kinderen worden dagelijks blootgesteld aan een angstaanjagend aantal chemicaliën en baby’s worden zelfs geboren met chemicaliën in hun navelstrengbloed. De meeste babyproducten en shampoos bevatten synthetische stoffen en velen zijn niet echt veilig voor de baby. Veel babyshampoos (waaronder J&J en Zwitsal) hebben bijvoorbeeld een aantal van de slechtste chemische beoordelingen en hun babyolie is gewoon vloeibare petroleumolie met enkele toegevoegde (kunstmatige) geuren.

Baby’s hebben eigenlijk geen zepen of shampoos nodig voor het grootste deel. Ze hebben bij de geboorte van nature beschermende oliën in hun huid die er beter niet kunnen worden afgewassen. Klik hier voor een onderzoek.
Het duurt namelijk een hele maand voordat de pHmantel, de licht zure huidlaag is gevormd en je kleintje optimaal zal beschermen. Mits er natuurlijk niet aan die pH waarde gerommeld wordt.

De perfect zachte huid van een baby of kind absorbeert namelijk bijna alles wat er op wordt aangebracht, dus natuurlijke opties zijn echt belangrijk! Er zijn wel een paar bedrijven die echt natuurlijke babyverzorgingsopties maken, maar de goedkoopste, gemakkelijkste en meest natuurlijke manier is gewoon om je eigen natuurlijke babyproducten te leren maken.

Kom eens langs voor een 1 op 1 workshop met mij waarin je gelijk met je veilige en natuurlijke babyproducten weer naar huis gaat. Producten waarvan je precies weet wat er wel en wat er niet inzit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *