Algemeen

Zelf cosmetica leren maken

Ze zeggen weleens een goed begin in het halve werk.

Wat je reden ook is om zelf natuurlijke cosmetica te willen gaan leren maken; of dat nu om creatieve, economische of ecologische redenen is, het is belangrijk om je te realiseren dat het maken van natuurlijke cosmetica ook een chemisch proces is, maar dan met plantaardige grondstoffen.

Ik wil graag dat je plezier beleeft aan het zelf maken van je verzorgingsproducten, dat je recepten krijgt die wel werken waardoor je geen kast vol mislukte of potentieel onveilige projecten hebt en een deuk in je zelfvertrouwen (want het leek zo makkelijk op youtube).

Ik leer je op mijn blog de essentiële vaardigheden voor doe-het-zelf huidverzorging met een reeks eenvoudige, leuke projecten, zodat je met een gerust hart dingen zelf kunt gaan maken! Je bent tenslotte niet tot deze keuze gekomen om onveilige producten te maken die mogelijk zelfs schadelijk zijn voor je huid.

Met de juiste mentoren, instructies en achtergrondinformatie kan iedereen veilige, stabiele en effectieve producten van topkwaliteit maken voor een fractie van de prijs van in de winkel gekochte merken. Daarnaast is het superleuk en echt enorm bevredigend om je eigen producten te maken en gebruiken.

Leer stap voor stap een compleet assortiment gezicht- haar- en lichaamsverzorging producten creëren met luxueuze natuurlijke en biologische ingrediënten. Niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor de kleintjes!

Ik ben in 2009 begonnen met het maken van mijn eigen huidverzorgingsproducten omdat ik als schoonheidsspecialiste ook beter wilde begrijpen wat er precies in mijn producten zat en hoe ze werkten.

Maar er is echt een groot gapend gat qua kennis tussen de DIY blogs die je op internet kan vinden en specialistische cosmetische chemie cursussen en al helemaal hier in Nederland. En om heel eerlijk te zijn, de meeste DIY recepten rammelen aan alle kanten! Lees hier waarom.

Dus ik besloot om te gaan bloggen hierover en mijn recepten en die van mijn mentoren, maar vooral ook de benodigde achtergrond informatie over werkwijzen, grondstoffen en materialen erbij te gaan delen. En ik zou het leuk vinden als jij deze online reis met mij aangaat om stap voor stap verantwoord te leren je eigen verzorgingsproducten te maken, maar dan wel op een relaxte en leuke manier middels een patreon achtig sponsorship, maar dan gewoon op mijn eigen website. Mijn nerdkant kan dit allemaal zelf doen, waardoor ik de kosten ook lekker laag kan houden.

Bij mij dus geen online cursus met modules, lerares/student setting maar gewoon duidelijke informatieve blogs in Jip en Janneke taal, met recepten die je op je eigen tempo kan lezen en die je daarna met gemak zelf thuis kunt gaan namaken.

We beginnen met de basisprincipes en gaan steeds een stapje verder, en voor je het weet heb jij het zelfvertrouwen te pakken en ben je als een mad scientist verantwoord van alles op maat aan het formuleren voor jezelf, je familie en je vrienden of een aantal geweldige bestsellers aan het namaken voor een fractie van de prijs.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de bestseller de Godiva Shampoo Bar van Lush zelf leren maken? Of wil je leren om een verzorgende mascara te maken zonder houtskool? *Ja het kan echt!*

Je huid is een uitscheidingsorgaan. Uitwisseling is het kernwoord. Verzorgingsproducten die je op je huid smeert, moeten die uitwisseling dus ondersteunen en niet in de weg zitten. Met regelmaat pas ik dan ook bestaande DIY recepten aan door ze te verbeteren zodat ze wel werken.

Elk blog wordt altijd afgesloten met een heerlijk, goed opgebouwd recept om zelf te maken, en voor je het weet heb je een hele lijn met goedwerkende persoonlijke verzorgingsproducten gemaakt waar je trots op mag zijn. En dat voor maar € 3.99 per maand als blijk van waardering, wederkerigheid en support voor het vele werk en geld dat ik in educatie, deze website en mijn recepten steek. Ik doe het niet voor het geld, maar ik hoef het natuurlijk ook niet gratis weg te geven. ZIe het maar als een investering in je eigen gezondheid. Want waar het mij vooral om gaat is dat je veilige recepten/producten krijgt voor op je huid.

Doe je mee? Hier lees je hoe je je kan aanmelden en waarom ik heb besloten om het zo te doen.

Wat mag je zoal verwachten? Recepten als deze:

Natuurlijke Deodorant zonder bakingsoda

Gratis Organic Beauty Recepten, Natuurlijke Grondstoffen

Natuurlijke Deodorant zonder bakingsoda

Zonder bakingsoda!

Ingrediënten

 • 30g Virgin Kokosolie *
 • 20g Tallow of Sheaboter
 • 10g Draagolie (ik gebruik jojoba met frankinsence infusie**)
 • 10g Bijenwas
 • 15g Arrowrootpoeder
 • 15g Diatomeeënaarde – Food Grade!
 • 0.5 gram Vitamine E
 • 1.5 gram etherische oliën (blend naar keuze)*

Instructies

 1. Voeg oliën, sheaboter en bijenwas in een hittebestendige glazen kom
 2. Smelt op laag vuur in double boiler tot alles gesmolten is (de bijenwas zal het laatste zijn om te smelten, blijf gewoon roeren, dit is de eenvoudig method later leer je een betere methode).
 3. Zet de verwarming uit en laat enkele minuten afkoelen.
 4. Voeg Arrowroot, vitamine E en etherische oliën toe; klop krachtig om volledig te blenden.
 5. Giet in een container
 6. Plaats het op een veilige plaats, zodat het kan settelen

Notities

*Er is veel slechte kwaliteit kokosolie op de markt, ik raad deze van harte aan http://kokosoliesrilanka.nl/

**Frankincense is anti-inflammatoir, antibacterieel en schimmelwerend, terwijl het zacht is voor de huid.  Het is een eersteklas etherische olie om te gebruiken in de buurt van de borsten en lymfeklieren met erkende anti-tumor- en lymfevoordelen.

Deze deodorant is niet vegan, als je een vegan versie wilt hebben kun je de bijenwas vervangen voor de harde candellila was, let op hiervan is dan wel minder nodig.

https://www.earth-mama.nl/2020/02/10/beginnen-met-zelf-cosmetica-leren-maken/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *