Be the Change

Be a Changemaker

In 2009 werkte ik als holistisch schoonheidsspecialiste met de producten van het Spaanse merk Alqvimia in mijn salon. 

Prachtige natuurlijke producten die, geheel op alchemistische wijze, in samenwerking met de natuur zijn gemaakt en holistische behandelingen om de ware essentie van de vrouw en haar schoonheid te onthullen. 

Prachtig, maar helaas wel erg duur waardoor het niet voor iedereen was weggelegd. Een goed alternatief is dan om het zelf te gaan maken.

Hierdoor geinspireerd begon ik zelf natuurlijke huidverzorgingsproducten te maken. En heb ik, om dat ook professioneel te kunnen doen, naast mijn eerdere studies als aromatherapeut en herborist ook een studie cosmetic formulating gedaan. Momenteel verdiep ik me in cosmetic chemistry met een geweldige cosmetic chemist als mentor omdat het gewoon retefascinerend is wat je allemaal kan doen met natuurlijke materialen. Maar ook wat er allemaal mis kan gaan!

Het doel dat ik destijds voor ogen had, was een betaalbare lijn met natuurlijke verzorgingsproducten te creëren om te gebruiken en verkopen in mijn salon. 

Vanwege een chronische ziekte en beeindiging van mijn salon is dit er destijds niet van gekomen. En misschien maar goed ook! Iets met divine timing en wijsheid komt van de ervaring, niet van de kennis.

In de jaren daarna, doorliep ik een pittig persoonlijke proces. Een proces dat mij meer mezelf liet zijn, meer geankerd in mijn vrouwelijke seksualiteit, wijsheid en kracht liet staan. Maar ook een dieper begrip gaf over onze cyclische natuur en hoe wij als vrouwen onze wijsheid, onze energie en onze talenten kunnen inzetten om veranderingen teweeg te kunnen brengen. Niet alleen in ons eigen leven maar vooral ook in de wereld om ons heen.

Jaren later, en heel wat wijzer over grondstoffen en wat ware schoonheid nu werkelijk is, vormde het plan om deze producten en kennis op een andere en vooral betaalbare wijze voor veel meer mensen bereikbaar te kunnen maken. 

Ik denk dat we er nu ook veel meer voor openstaan en we veel bewuster zijn, dat blijkt wel uit de hoeveelheid mensen die zelf hun wat luxere verzorgingsproducten willen leren maken in plaats van de doorsnee DIY recepten.

Ik geloof er werkelijk in, dat er een divine timing voor alles is. En dat de tijd om als vrouwen de illusie van marketing en de macht van de grote bedrijven te doorbreken, door bewust, krachtig en autonoom op te staan nu is aangebroken. 

Om het verschil voor de toekomst van onze kinderen te maken.

Be the change! Ook sponsor worden?
Klik hier!


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *