Beauty Recepten

Zin in een bad?

Er zijn van die dagen dat ik niets liever wil dan me heerlijk in de badkamer opsluiten voor een zelfzorgritueel. En daar hoort natuurlijk ook een bad bij!

Nu zijn er heerlijke creatieve recepten voor bruisballen, maar ik maak die eigenlijk zelden voor mezelf. Dit omdat ik liever iets heb dat ik op dat moment kan kiezen, iets dat echt bij mijn energie van dat moment van dat moment past.

Daarnaast heb ik soms te weinig geduld om bruisballen eerst te moeten laten drogen voordat ik ze kan gebruiken. Maar dat terzijde!

Daarom heb ik tegenwoordig verschillende potjes staan, met vrolijk natuurlijk gekleurd bruispoeder in plaats van bruisballen. Ook het recept is natuurlijk weer niet standaard bij mij, ik voeg daar behalve bakingsoda en citroenzuur ook magnesium en melkpoeder aan toe (dat kan gewone koemelkpoeder, kokosmelkpoeder of geitenmelkpoeder zijn). Wat gedroogde lavendel, jasmijn, kamille of wat rozenblaadjes erbij maakt het echt af.

De leuke kleurtjes zijn volledig van plantaardig materiaal (superfoods) dat tot een zeer fijn poeder gemalen is, zodat het ook goed in het water wordt opgenomen en niet als een filmlaagje op het badwater blijft drijven.

Nu heb ik zelf verschillende blends samengesteld van essentiële oliën, voor verschillende doeleinden. Zo heb ik een sensual blend, een energyblend, een grounding blend, een floral blend en een calming blend.

Als het verlangen me dan overvalt om een lekker warm bad te nemen, meng ik een eetlepel jojoba olie met een paar druppels van de blend van mijn voorkeur, schep daar een paar flinke scheppen van het bruismengsel bij en voeg dat na het mengen aan het bad toe.

Wil je meer weten over natuurlijke kleuren, natuurlijk parfumeren en diverse luxe recepten voor in bad krijgen? Wordt dan sponsor en krijg toegang tot al de recepten op de afgesloten blogs op mijn pagina.


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *