Lifestyle

Pinkeye en DIY mascara’s

Pinkeye – ook wel conjunctivitis genoemd – is roodheid en ontsteking van de heldere membranen die het wit van de ogen en de membranen aan de binnenkant van de oogleden bedekken.

Pinkeye wordt meestal veroorzaakt dooreen bacteriële infectie of virus, hoewel ook allergieën, chemische stoffen en onderliggende ziekten een rol kunnen spelen.

Ik zie een hoop recepten voorbij komen die een perfect recept zijn, niet voor een goedwerkende mascara maar wel voor het krijgen van Pinkeye; door het ontbreken van conserveringsmiddel en het proberen te mengen van grondstoffen die in beginsel niet met elkaar mengen zonder een emulgator; zoals aloe vera gel en olie.

Wimpers hebben van nature bacteriën op zich. Zodra je een make-up borsteltje op de wimper of het ooglid gebruikt, is het borsteltje besmet. Kan je je enigszins voorstellen wat dit met de inhoud van je ongeconserveerde DIY mascara doet?

Zelfs commerciële mascara’s hebben na hun eerste gebruik een korte houdbaarheid, dus je kunt ze niet te lang gebruiken. Vervang je mascara uit voorzorg iedere 3 maanden. Na een lange gebruiksperiode zal er zich een grote hoeveelheid bacteriën en virussen ophopen op het borsteltje van de mascara en je DIY mascara niet conserveren is wachten op serieuze oogproblemen.

Voor de blogsponsoren heb ik mijn getweakte recept voor donkerbruine mascara hier gedeeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *