Gratis Beauty Recepten, Natuurlijke Grondstoffen

Mung Bean Powder

Een oude traditie herontdekt als de perfecte pH-balancer en huidreiniger. Volledig natuurlijk, zeepvrij en oplosmiddelvrij. Een fijn poeder – met een zachte reinigende en exfoliërende werking.

Mung bean die in de volksmond bekend staat als groene gram of mung dal wordt al sinds de oudheid gebruikt voor het reinigen van huid en haar, door het eerst tot een fijn poeder te malen.

Mung bean poeder wordt gebruikt als een natuurlijke en effectieve niet-schuimende zeep die veilig gebruikt kan worden voor mensen met een zeer gevoelige huid en inflammatoire huidaandoeningen zoals eczeem. De diep reinigende en exfoliërende eigenschappen van mung bean poeder zullen helpen om acne aan te pakken en te helpen deze te voorkomen.

Het zijn kleine olijfgroene peulvruchten en staan bekend om hun vele voedingsstoffen, maar ze zijn niet alleen gevuld met voedingsstoffen, maar bieden ook voordelen op het gebied van huidverzorging. In feite worden ze al heel lang gebruikt voor hun anti-verouderings- en glow bevorderende eigenschappen.

Het fijne organische mungbean poeder brengt de pH van de huid op een natuurlijke manier in balans en absorbeert overtollig vocht zonder het natuurlijke vocht in de huid weg te halen.

Hoe te gebruiken

Mungbean Face Powder Wash

Maak het gezicht vochtig, neem een klein beetje op de handpalm en wrijf het gezicht grondig in voor een diep reinigende en zacht exfoliërende ervaring. Spoel het af met warm water en breng een toner aan. Zelf gebruik ik het poeder als ingrediënt in mijn zeepvrije cleansing bars.

En voila! Een zachte, heldere & stralende huid – zonder chemicaliën!

Mungbean Powder Mask

Neem iets meer poeder, en meng dat met wat yoghurt, of kokosmelk en wat honing.

Mungbean Powder Shampoo

Het ook gebruikt worden als een shampoo om problemen met de hoofdhuid aan te pakken (maak het haar nat, dan mungbean poeder aanbrengen en in het haar en de hoofdhuid wrijven – uitspoelen, of 10-15 minuten laten intrekken).

Zorg ervoor dat de inhoud van je potje droog blijft!

Mungbean Body Wash

Ook te gebruiken op het hele lichaam of op specifieke probleemgebieden van de huid in plaats van conventionele zeep – uitslag, ringworm, jeuk, schimmelproblemen, psoriasis, eczeem, etc…

Het mooie is dat dit oude veelzijdige huidrecept eenvoudig overal met je mee naartoe gaat. Zo licht en gemakkelijk in te pakken en geen vloeistof om te morsen of problemen te veroorzaken bij douanecontroles!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *