Natuurlijke Grondstoffen

Hibiscus – Nature’s Botox

HIBISCUS VOOR EEN STRALENDE HUID

Niet alleen is de Hibiscus-bloem verbluffend mooi om naar te kijken, bij gebruik in persoonlijke verzorgingsproducten kunnen de fantastische voordelen voor je huid worden ontgrendeld. De Hibiscus plant heeft exotische, levendige bloemblaadjes die in de vorm van een trompet worden geblazen. De plant bloeit in verschillende kleuren, waaronder rood, lichtgeel en roze, en wordt al lang gebruikt als ingrediënt in kruidenthee en medicijnen, traditioneel om te helpen bij verlies van eetlust en zelfs bij verkoudheid.

Naast het benutten van deze ongelooflijke plantkracht aan de binnenkant, kan je huid ook profiteren van de vele voordelen van Hibiscus.

DE ‘ANTI-AGEING’ PLANT
Hibiscus is een van de krachtigste anti-ageing plantenactiva en heeft een magische reputatie voor het verhogen van de elasticiteit van de huid om een prachtige natuurlijke jeugdige uitstraling te geven. Met het ongelooflijke vermogen om de activiteit van het enzym elastase, dat verantwoordelijk is voor het afbreken van de kostbare elastine van onze huid, te remmen, bestrijdt Hibiscus actief het verouderingsproces door uw huid te verstevigen en te liften.

EGALISEERT DE HUIDSKLEUR
Een van de zichtbare tekenen van huidveroudering is het verschijnen van hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken. Ouderdomsvlekken kunnen ontstaan door een aantal verschillende variabelen, waaronder blootstelling aan ultraviolette straling, overmatige melanineproductie en genetica. Door de licht exfoliërende werking van de organische zuren in de plant, waaronder citroenzuur en appelzuur, helpt Hibiscus de celvernieuwing te versnellen, wat resulteert in een gelijkmatiger uitziende huidskleur.

RIJK AAN ANTIOXIDANTEN
Hibiscus is rijk aan antioxidanten, genaamd anthocyanociden. Het is bewezen dat antioxidanten helpen bij het bestrijden van huidbeschadigende vrije radicalen die kuitschieten wanneer verontreinigende stoffen zoals ultraviolette straling en verkeersvervuiling in contact komen met de huid, en kunnen leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Antocyanociden beschermen niet alleen tegen schade door vrije radicalen, maar hebben ook licht adstringerende eigenschappen die helpen om grote poriën te verminderen voor een gladdere teint. Ze hebben ook een ontstekingsremmende werking en kunnen helpen om de ontstoken huid te kalmeren, waardoor Hibiscus geschikt is voor mensen met een zeer gevoelige huid.

JE TEINT VERBETEREN
Zoals eerder vermeld, bevat Hibiscus zachte zuren die een licht exfoliërende werking hebben op de huid. Dit helpt niet alleen bij ouderdomsvlekken, maar kan ook leiden tot een frissere, jongere en gladdere teint. De natuurlijke zuren in Hibiscus helpen je huid te zuiveren door de dode huid af te breken en de celvernieuwing te verhogen, ze kunnen zelfs helpen om acne-uitbarstingen onder controle te houden. In tegenstelling tot de ruwe synthetische vormen van deze zuren die je huid kunnen ontdoen van haar natuurlijke oliën, brengen de organische zuren uit Hibiscus je huid weer in balans voor een natuurlijk mooie, stralende teint.

INTENSE VOCHTBOOST
Tot slot heeft Hibiscus een natuurlijk hoog slijmgehalte, een kleverige stof die wordt geproduceerd door planten die helpen bij de opslag van water en voedsel. Slijmstof is een fantastische natuurlijke vochtinbrenger voor de huid die zacht is voor de gevoelige huid. Dit hoge slijmgehalte van Hibiscus verbetert het vermogen van de huid om vocht vast te houden, wat een belangrijke factor is voor het behoud van een jeugdige teint. De natuurlijke vochtrijke eigenschappen van Hibiscus helpen de huid langer gehydrateerd, zacht en soepel te blijven en houden de droge, doffe huid op afstand.

Zuivere Hibiscus poeder koop je hier

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *