Natuurlijke Grondstoffen

Goji Bessen voor de huid

Volgens de legende ontdekten boeddhistische monniken honderden jaren geleden de gojibessen toen ze in de Tibetaanse bergen zwierven. Degenen die ze het eerst vonden en aten, en degenen die ze later in hun dagelijkse voeding opnamen, leefden zogenaamd langer dan degenen die dat niet deden.

Gojibessen hebben sindsdien de reputatie dat ze de sterfelijkheid vertragen. We hebben geen gerenommeerde studies die zeggen dat ze daadwerkelijk zo werken, maar we weten wel dat bessen antioxidante krachtpatsers zijn en vol zitten met voedingsstoffen, aminozuren, carotenoïden en polysacchariden die dit ingrediënt een no-brainer maken voor anti-verouderingsformules voor de huid.

Het meest interessante voordeel van gojibessen is het anti-verouderingspotentieel. Hier zijn enkele van de redenen waarom wetenschappers deze vrucht belangrijk vinden voor het behoud van een gezonde, jeugdige huid:

Mineralen. Gojibessen bevatten 11 van de 22 essentiële sporenelementen in de voeding, waaronder calcium, kalium, ijzer, zink en selenium. Hoewel ze elk een andere werking hebben, kunnen ze allemaal helpen om je huid steviger, strakker en voller te maken.

Aminozuren. Aminozuren, in hun essentie, kunnen helpen het uiterlijk van je huid glad te strijken en de kleur te verbeteren. Ze helpen ook de hydratatie van de huid te verbeteren. Het beste van alles is dat ze niet irriterend zijn.

Vitamine C. Goji bessen bevatten een hoge hoeveelheid vitamine C, waarvan bekend is dat ze versteviging en versterking ondersteunen en de huid beschermen tegen omgevingsstress. Het is ook aangetoond dat het helpt bij het verminderen van ouderdomsvlekken.

Carotenoïden. Dit zijn flavonoïden zoals bèta-caroteen, zeaxanthine, luteïne, lycopeen, crytoxanthine en xanthophyl. Deze beschermen en staan erom bekend dat ze helpen een gezonde gloed in de huid te behouden.

Polysacchariden. Deze componenten hebben anti-oxiderende eigenschappen, stevig en strakker en verhogen de hydratatie.

Probeer het eens in je recepten!
Voeg al deze eigenschappen samen en je hebt een krachtige anti-aging ingrediënt dat werkt op een aantal verschillende niveaus. Dit is een mooi voorbeeld van waarom ik graag natuurlijke ingrediënten gebruik.

De meeste synthetische en chemische ingrediënten bieden hooguit één of twee voordelen. Natuurlijke ingrediënten daarentegen leveren vaak verschillende voordelen tegelijk op, en omdat ze in hun natuurlijke vorm worden gepresenteerd, hebben ze de neiging om beter te werken met de lichaamseigen systemen, zodat je snellere en duurzamere resultaten ziet.

Goji bessen poeder koop je hier

Zwarte Goji bessen poeder (zeldzaam) koop je hier

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *