Algemeen

Glow in the dark

Toen ik eind vorig jaar bij het kiezen van mijn woord van het jaar voor 2020 het woord glow (stralen) had gekozen, had ik toch iets anders voor ogen dan het soort stralen wat er binnenkort moet gebeuren.

Je huid is altijd een indicator voor wat er aan de binnenkant plaatsvindt! Vorig jaar bemerkte ik aan mijn huid dus als eerste dat er iets aan de hand was, mijn huid was droger dan gewoonlijk, jeukte vaker en mijn hoofdhuid was gevoeliger dan normaal.

Dat en een hele serie andere vage fysieke klachten, zorgde ervoor dat ik toch maar eens naar de huisarts toe ging voor een onderzoek die het in eerste instantie aan de overgang toeschreef. Maar ik voelde dat er meer aan de hand was dus eiste een doorverwijzing naar een internist/endocrinoloog. Het scheelt als je je lijf goed kent en durft te vertrouwen op je onderbuikgevoel en ernaar te handelen. Ik voelde me gewoonweg niet mezelf. Na een periode van onderzoeken, bloedtesten en scans kwam eergisteren naar voren dat mijn schildklier inderdaad te snel werkt door een toxische nodus, welke verantwoordelijk is voor alle klachten.

De behandeling ervan zal zijn door toediening van radioactief jodium, waardoor mijn komende weken er even heel anders uit zullen zien dan gepland. Want er zitten een aantal leefregels verbonden aan die eerste weken in verband met straling.

Genezing van de hyperthyreoïdie neemt enkele maanden in beslag en omdat ik nu nog niet kan inschatten hoe ik me daaronder ga voelen, wil ik bepaalde activiteiten uit voorzorg en zelfzorg even op een laag pitje zetten. Zoals de eerder aangekondigde online cursus zero waste verzorgings producten maken. De persoonlijke workshops van april en mei zullen echt afhankelijk zijn van mijn energieniveau en zal van dag tot dag bekeken moeten worden.

Ik ben zo dankbaar dat ik zelf de kennis in huis heb om mijn lichaam te ondersteunen met het detoxen van de behandeling en mijn huid te kunnen geven waar het om vraagt van dag tot dag.

De komende tijd straal ik hopelijk weer als vanouds, nucleair weliswaar de eerste maand, maar stralen is stralen, als had ik die glow wel heel anders voor ogen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *