Be the Change

Double Flower Power

In alles wat ik doe, werk ik vanuit het holistisch perspectief dat alles in verbinding met elkaar staat en daarom ook een impact op elkaar heeft, ik behandel body, mind en spirit.

Hoe en waarom ik huidverzorging, bloesemremedies en aromatherapie in elkaar weef in mijn producten, wat ze een diepere werking geeft.

De huid is de buitenste bedekking van het lichaam, die ons beschermt tegen externe invloeden, zoals gifstoffen, infecties, vuil, licht, warmte en kou. Het is onze extern immuunsysteem en ecobarrière.

De huid is een zeer belangrijk uitscheidingsorgaan wanneer het goed functioneert. Het helpt ons namelijk om ons te ontdoen van maar liefst een kwart van onze afvalproducten. Als de huid wordt geremd door eczeem, psoriasis of andere aandoeningen, zal deze functie slechts gedeeltelijk worden uitgevoerd. Mocht de huid ten gevolge daarvan onder-functioneren, zullen de longen, de nieren, de darm, de lever en de bloedsomloop moeten omgaan met de last. En vice versa…..

Omdat de roos vaak staat voor liefde en schoonheid, en in directe verbinding staat met Venus, is deze bloem een krachtige genezer en bondgenoot van het hart en zit deze in vrijwel al mijn verzorgingsproducten verwerkt. Zelfzorg is immers een uiting van zelf-liefde en hoe kun je dit nu mooier toepassen dan in de producten waarmee je je lichaam verzorgt en liefhebt.

Diep in het emotionele lichaam reikt de Roos uit naar die doornige plekken in de herinneringen van het hart waar wonden en littekens zijn ontstaan uit de trauma’s van het verleden. Roos brengt genezing, vergeving, vastberadenheid en een opening naar het hart, en geeft leven aan de nieuwe knop van hoop die in het hart groeit.

Het leert ons dat we kunnen leren om met een open hart door ons leven te lopen en toch beschermd te worden, zoals blijkt uit de zachte bloemblaadjes en de scherpe doornen van de roos.

Op fysiologisch niveau kunnen we ook zien hoe roos kan helpen om je vrouwelijke energie in balans te brengen: de samentrekkende werking van de bloemblaadjes, bladeren en rozenbottels helpt bij het aanspannen van te slappe en losse weefsels.

Verschillende lagen

Ik word vaak gevraagd wat nu het verschil is tussen bloemenremedies en etherische oliën (die door sommigen ook wel ‘essences’ worden genoemd). Het verschil tussen de twee ‘essenties’ is ook wat ze een perfecte match maakt, vooral als het gaat om het creëren van producten met een mix voor emotionele balans en ondersteuning.

Meer dan alleen een lekker geurtje aan je crème of douchegel.

Het fundamentele verschil is dat essentiële oliën worden afgeleid van het eigenlijke plantaardige materiaal, d.w.z. bloemen, bladeren, zaden, wortels en schors door middel van distillatie of met citrusoliën door middel van koude expressiemethode. Deze methoden worden gebruikt om de etherische olie te creëren die wordt gevonden in gekleurde flessen die in verschillende aromatherapeutische toepassingen worden gebruikt.

Bloemenextracten daarentegen worden bereid door de energie van het eigenlijke plantaardige materiaal via de werking van zon of maanlicht te infuseren in zuiver bronwater dat met brandewijn of een organische plantaardige glycerine wordt geconserveerd. De bloemenextracten kunnen inwendig worden ingenomen, onder de tong of in water.

Ze kunnen echter ook plaatselijk worden aangebracht of gemengd met een lotion of crème. Een ander verschil tussen bloemenextracten en essentiële oliën is dat bloemenextracten niet de eigenlijke geur van de plant bezitten.

Ik geloof dat je met het vastleggen van de etherische olie uit het materiaal van een plant ook de ‘levensenergie’ ervan vastlegt. Voor mij is dit de reden waarom het woord ‘essentie’ vaak wordt gebruikt bij de uitleg van etherische oliën – het verband met hun vitale essentie naast hun heerlijke aroma.

Inzicht in de homeopathie en hoe homeopathische middelen worden bereid creëert het vermogen om te zien hoe de bloemenessenties zeer effectief kunnen zijn bij het balanceren en het verschuiven van negatieve emotionele blokkades naar het positieve. Bloemenextracten kunnen worden gecombineerd met essentiële oliën in een echte aromatherapeutische mix voor topische toepassing en de mogelijkheden zijn daarmee eindeloos.

As above so below, as within so without

Verstoringen beginnen in het energetisch lichaam en uitten zich pas als laatste ook in het fysieke lichaam.

Essentiële oliën en Bachbloesemremedies bezitten subtiele psychotherapeutische eigenschappen die helpen om emotionele onevenwichtigheden en verstoringen te verdrijven. Door zowel bachbloesems als essentiële olie in verzorgingsproducten te verwerken stimuleer je de aangeboren zelfherstellende vermogens van je lichaam om tot een nieuwe balans te komen.

Deze producten noem ik mijn Body & Soul Care en deze worden volledig op maat gemaakt na een uitgebreide intake.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *