Beauty Garden, Gratis Beauty Recepten

Handbalsem met honing

Door het extra handen wassen in verband met het Corona virus, kan de huid op onze handen droog aan gaan voelen, zeker met de synthetische zepen. Vandaar dat ik vandaag een recept met jullie deel voor een heerlijke handbalsem met honing om je droge handen goed te verzorgen.

Back to Basic

We worden allemaal een beetje back to basic gedwongen in deze tijd. Ik ga de lockdown periode gebruiken om weer eens een paar heerlijke natuurlijke cold proces zepen te maken! Uiteraard ook volledig natuurlijk gekleurd en als mallen gebruik ik lege amandelmelk pakken, dienen die ook mooi een extra doel.

Mijn liefde en waardering voor een mooi stukje natuurlijke zeep is weer helemaal aangewakkerd door het Corona virus!

Een eenvoudige zeepbar is namelijk een van de meest effectieve manieren om COVID-19 te bestrijden. Waarom? Omdat het de structuur van een virus oplost. šŸ¦ 

Zeep bindt zich aan het vetmembraan van een virus en lost het vervolgens op. Het virus valt dan uit elkaar als een kaartenhuis en wordt inactief. šŸ’¤ De zeep dwingt het virus ook om zich los te maken van het huidoppervlak.

Grijp dus eerst naar een zeep, en als er geen zeep en water beschikbaar zijn, gebruik dan pas een handreiniger op basis van alcohol. šŸ§¼ 

Wie had dat gedacht? Dat een simpel stukje zeep zoveel kracht kan hebben tegen dit vreselijke virus. Het heeft mijn level van waardering in ieder geval per direct enorm verhoogd.

Handbalsem met Honing

Algemeen

Handbalsem met Honing

Ingrediƫnten

 • 1/4 cup kokosnootolie
 • 1/4 cup amandelolie
 • 1/4 cup olijfolie
 • 4 eetlepels bijenwas
 • 1 eetlepel sheaboter
 • 1 eetlepel cacaoboter
 • 1 1/2 eetlepel rauwe honing
 • Etherische oliĆ«n

Instructies

 1. Combineer alles behalve de rauwe honing in een magnetronbestendige kom. Magnetron op hoog niveau in stappen van 30 seconden gedurende 2 minuten, totdat de oliƫn en bijenwas volledig gesmolten zijn. Je kunt natuurlijk ook een dubbele ketel gebruiken om dit mengsel warm te maken.
 2. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je de rauwe honing en 10-20 druppels van de etherische olie van je keuze er aan toevoegt. Giet het mengsel in een stevige glazen pot, houdt het potje eerst ongeveer 60 seconden onder heet stromend water plaatst zodat het niet versplintert als je er je oliƫn in giet.
 3. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur vooraleer te testen. Als je de textuur wilt aanpassen, smelt de balsem dan opnieuw en voeg ofwel meer bijenwas of meer olie toe totdat de door jou gewenste textuur is bereikt.

Notities

Ik heb zelf eerst wat calendula in de amandelolie geinfuseerd voor een extra helend effect.

https://www.earth-mama.nl/2020/03/17/handbalsem-met-honing/

Tip: Haal je honing en bijenwas bij een lokale imker

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *