Jouw Green Clean Start Kit

Recepten en de benodigde ingrediënten, alles wat je nodig hebt om groen te gaan schoonmaken zit in deze startkit. Vanaf vandaag is mijn Green Clean Start Kit ook voor jou heel voordelig te bestellen.

Het resultaat van jaren leren, proberen, frustreren en uiteindelijk perfectioneren. Deze set zal ook direct ruimte creëren onder je aanrecht.

Een kast vol milieubelastende schoonmaakmiddelen is echt niet meer van deze tijd.

Perfect voor degenen die nog nieuw zijn in het groen schoonmaken en producten voor je huishouden zelf maken. Het heeft namelijk alle ingrediënten en zeer duidelijke recepten met instructies om minimaal 10 verschillende reinigingsproducten te maken.. Ik hou er gewoon van om mensen zelfredzaam te maken in plaats van afhankelijk van mijn producten.

We besteden honderden en honderden euro’s per jaar aan het proberen schoon te leven, iets wat onze overgrootouders deden zonder zoveel geld uit te geven. Wij zetten direct het grof geschut in voor de dagelijkse schoonmaak. Schoonmaken is vooral een kwestie van voorkomen en zeer regelmatig onderhouden, niet eens in de zoveel tijd met een shot hagel schieten. Dat doe je toch ook niet met je gezondheid? Of neem je dagelijks een shot penicilline in de hoop dat je gezond blijft?

Naarmate de tijd vorderde is onze maatschappij steeds meer gewend geraakt aan het kopen van wat we nodig hebben en is ze vergeten hoe ze zelfvoorzienend kunnen zijn. Het is niet alleen gemakkelijk om onze schoonmaakmiddelen te kopen, de meesten van ons zijn zich er zelfs niet van bewust dat ze ook heel eenvoudig en voordelig thuis kunnen worden gemaakt.

Voor een paar centen per dag kunnen we namelijk gemakkelijk geweldige huishoudelijke & schoonmaakproducten maken die geen schadelijke chemicaliën voor het milieu bevatten, die wel biologisch afbreekbaar zijn en geen dure, verspillende eenmalige verpakkingen gebruiken.

Door je eigen schoonmaakmiddelen te maken, vermijdt je ook ingrediënten waarvan bewezen is dat ze schadelijk zijn voor je gezondheid, zoals triclosan, parabenen, parfum, Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS).

Mensen moeten de wetenschap achter de reinigingsproducten die ze toepassen begrijpen – hoe de oplossing van invloed is op wat ze van een oppervlak proberen te reinigen.

Bij het schoonmaken is het altijd belangrijk om het proces te begrijpen van hoe dingen oplossen en ophouden voordat ze verwijderbaar worden.

Schoonmaken op het meest basale niveau is het proces van het verwijderen van ongewenste stoffen uit de omgeving. Traditioneel betekende dit het opruimen van het vuil dat mensen kunnen zien, maar vandaag de dag betekent het veel meer. Het is ook het verwijderen van de dingen die we NIET kunnen zien: de microbiële verontreinigingen, chemische resten, bio- of chemische verontreinigingen, ongewenste en onzichtbare dingen die onze gezondheid kunnen aantasten.

Bij het schoonmaken spelen volgens de ‘cirkel van Sinner’ 4 factoren een rol:

  • chemie 
  • beweging (mechanische kracht) 
  • tijd
  • temperatuur

Een goede hygiëne in huis is belangrijk voor onze gezondheid. Graag wil ik mijn recepten met enkele heel simpele ingrediënten delen die je in handen moet krijgen om te beginnen met het natuurlijk schoonmaken van je huis.

Maar wat nog belangrijk is, ik leg je ook de basischemie erachter uit, zodat jij ook leert begrijpen hoe, wat en waarom het werkt .

De recepten waar ik mee werk en die je van me krijgt zijn een jarenlang proces van uitproberen en perfectioneren. De meeste recepten die je online kunt vinden werken niet goed genoeg, waardoor mensen uiteindelijk toch weer overstappen naar producten uit de winkel. Dat wil ik graag voorkomen door je de ingrediënten en de benodigde recepten te geven die bewezen werkzaam zijn en ook nog eens aangenaam ruiken.

Een kast vol schoonmaakmiddelen is echt niet meer van deze tijd. We moeten weer veel meer multitaskers hebben.

Perfect voor degenen die nog nieuw zijn in het groen schoonmaken en producten voor je huishouden zelf maken. Het heeft alle ingrediënten, gereedschappen en duidelijke instructies om 10 verschillende natuurlijke reinigingsproducten te maken..

Heb je weleens nagedacht over het zelf leren maken van reinigingsproducten, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen?

Ben je bang dat doe-het-zelf producten niet goed genoeg werken? Of dat je hele huis straks naar de azijn stinkt? Geen zorgen, dat zit er dus niet in!

Wil je mijn recepten ook eens uitproberen?

Alledaagse organische reinigingsproducten die je zelf kunt maken op een natuurlijke, chemicaliënvrije manier

Toen ik begon met groen schoonmaken moest ik mijn chemiekennis, recepten en ingrediënten overal en nergens vandaan bij elkaar sprokkelen.

Zie deze set maar als een kleine maar hele toffe sciencekit – waarin je een hele reeks coole experimenten krijgt om uit te voeren. Ik leid je stap voor stap door wat je moet maken, hoe je het moet maken, hoe je het moet gebruiken & hoe het op te bergen.

Alle Natural Home ingrediënten bij Earth Mama zijn van topkwaliteit, biologisch afbreekbaar en zijn zo ethisch mogelijk ingekocht met een volledig groene aanpak in gedachten.

Hier zijn alle ingrediënten die je ontvangt meer heb je namelijk om te starten niet nodig

Natrium Percarbonaat (150g)
Natrium Carbonaat (300g)
Natrium Sesqui Carbonaat (100g) (Borax vervanger*)
Natrium Bicarbonaat (140g)
Biologische kokosnoot zeepvlokken (200g) Homemade by Earth Mama
Citroenzuur (175g)
Vloeibare Castille Zeep (50ml) Homemade by Earth Mama
Plantaardige Glycerine (20ml)
Xanthaangom (10g)
Etherische olie (5ml)

Het wordt geleverd met (downloadbare) informatie, 3 ebooks over groen schoonmaken en 10 recepten die ik zelf gebruik.. Het zal je achtergrondkennis geven, je inzicht geven, kracht geven en je uren of zelfs jaren van je eigen intensieve onderzoek en testen besparen; dat heb ik namelijk al voor je gedaan.

Het informatieboekje dat erbij zit, is tegelijk een mini workshop veilig schoonmaken en neemt je mee in de chemie achter de startkit en alle ingrediënten – om nog maar te zwijgen van alle recepten voor de 10 reinigingsproducten die je gaat maken.

Met deze kit maak je een hele reeks reinigingsproducten die vrij zijn van onnodig afval, biologisch afbreekbaar en die je zelf naar wens kan parfumeren, of niet. En het allerbelangrijkst producten die gewoon goed werken!

Deze kit biedt de perfecte hoeveelheid ingrediënten om het volgende te maken:

1. Vloeibaar vaatwasmiddel – 200ml

2. Vaatwaspoeder – 150g

3. Vaatwastabletten x 12

4. Toiletreiniger – 500ml

5. Geurbommen Toilet x 12

6. Waspoeder – 250g

7. Wasverzachter – 125g

8. Inweek & Vlekkenverwijderaar – 1 tot 2 weekbeurten.

9. Multi Purpose Spray – 250ml

10. Reinigingspasta – 500ml

11. Luchtverfrisser – 100 ml

Navullingen en uitbreidingen zijn ook eenvoudig via mij te bestellen, misschien wil je wel een stapje verder en ook je eigen zeep, geurkaarsen en cosmetica leren maken.

De beste reclame komt van tevreden gebruikers.

Als jij enthousiast bent en deze set ook aan anderen aanraadt, dan krijg jij daar van mij een beloning voor. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je aanmelden voor mijn affiliate programma en je krijgt van mij 15% van het aankoopbedrag van je vrienden. Zo helpen we elkaar.

*Borax staat op de lijst gevaarlijke stoffen en mag hier in Nederland niet verkocht worden

Een goede hygiëne bereik je door het aantal schadelijke stoffen en organismen op een zo acceptabel mogelijk niveau te houden. Een beetje vuil is echter goed voor ons afweersysteem. Omdat ons lichaam gewend is zich te wapenen tegen vreemde stoffen van buitenaf, worden we niet direct ziek als er dan toch een ongewenste bacterie in het eten terechtkomt.