Ga voor groen

De afgelopen jaren is er nogal wat discussie geweest over de vraag of groene schoonmaakproducten net zo veilig zijn als traditionele schoonmaakmiddelen. Als het gaat om het doden van ziektekiemen en het stoppen van de verspreiding van infecties, bijvoorbeeld, is het van vitaal belang om een effectief product te hebben.

Het gebruiken van bleekmiddel voor gewoon alledaags gebruik is als het gebruiken van een handgranaat om een mug te pletten. Het zal ongetwijfeld werken, maar tegen welke prijs?

Groene schoonmaakmiddelen hebben ook een terugslag gekregen omdat ze meer kunnen kosten dan traditionele schoonmaakproducten.

Groen gaan, gaat over meer dan alleen recycling hier en daar – het is echt een lifestyle keuze.

Het gaat erom dat je nadenkt over hoe elke keuze die je maakt, als consument en als individu op onze aarde, de wereld om je heen kan beïnvloeden.

Het is nu belangrijker dan ooit om de overstap te maken naar een milieuvriendelijk leven, maar een van de grootste misvattingen over groen leven is dat het of enorm duur, tijdrovend of moeilijk te realiseren is.

Wat is groen schoonmaken?

Groen schoonmaken verwijst naar het gebruik van reinigingsmethoden en -producten met milieuvriendelijke ingrediënten en procedures die zijn ontworpen om de menselijke gezondheid en de kwaliteit van het milieu te behouden.

Groene reinigingstechnieken en -producten vermijden het gebruik van producten die giftige chemicaliën bevatten, waarvan sommige vluchtige organische verbindingen uitstoten die respiratoire, dermatologische en andere aandoeningen veroorzaken.

Groen schoonmaken kan echter ook de manier beschrijven waarop huishoudelijke en industriële reinigingsproducten worden vervaardigd, verpakt en gedistribueerd.

Waarom groen schoonmaken?

Overschakelen op het gebruik van zoveel mogelijk milieuvriendelijke schoonmaakproducten is een van de beste manieren om de schade aan het milieu te bestrijden. Dat komt omdat dit soort producten veilig, biologisch afbreekbaar, niet giftig en gemaakt zijn met een duurzame verpakking – wat goed is voor onze planeet.

Groene reinigingsproducten kunnen helpen bij het verminderen van water- en luchtvervuiling en bij het effectief bestrijden van de klimaatverandering en de aantasting van de ozonlaag.

Bovendien zijn er talloze persoonlijke voordelen voor je als je overschakelt op het gebruik van milieuvriendelijke producten!

  • Het is stukken gezonder voor je
  • Milieuvriendelijke producten kunnen helpen om de algehele luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren en zo bijdragen aan het verminderen van bepaalde gezondheidsrisico’s, zoals: chemische vergiftiging, huidirritaties en oog- en luchtweginfecties, om er maar een paar te noemen. Groene reinigingsmiddelen zijn niet corrosief en moeten voldoen aan strenge richtlijnen met betrekking tot toxiciteit en huidabsorptie.
  • Groen Schoonmaken is uiteindelijk minder duur. Het maken van je eigen schoonmaakproducten is eenvoudig, milieuvriendelijk en gemakkelijk voor je portemonnee – vooral in vergelijking met traditionele schoonmaakproducten.
  • Groene reinigers helpen je bezittingen langer meegaan. Dit komt omdat traditionele schoonmaakproducten gevuld zijn met allerlei giftige chemicaliën, die niet duurzaam zijn en geen langdurige werking hebben. In feite hebben dit soort harde chemicaliën de neiging om de textuur en de levensduur van de meeste huishoudelijke artikelen negatief te beïnvloeden. Met groene schoonmaakproducten kun je ervoor zorgen dat je de lange levensduur van je spullen behoudt.
  • Ruik! Niemand houdt ervan dat zijn huis stinkt naar bleekmiddel of ammoniak, toch? Natuurlijk niet! Of je nu je eigen schoonmaakmiddelen maakt of milieuvriendelijke producten koopt, de geur van deze producten is vaak veel, veel aangenamer.
  • Algemene veiligheid. Vooral als je jonge kinderen in huis hebt, is het gebruik van alleen groene schoonmaakmiddelen gewoon het meest zinvol. Kinderen van vijf jaar en jonger zijn supergevoelig voor schadelijke chemicaliën – chemische vergiftiging is een echt probleem! Wanneer je de overstap maakt van het gebruik van traditionele schoonmaakmiddelen naar milieuvriendelijke, creëer je een veiligere atmosfeer voor jou en je kinderen.
  • Bovendien biedt de overstap naar groene reinigingsproducten een uitstekende leerervaring voor jonge kinderen – dit is een geweldige manier om het gesprek over het belang van milieubewustzijn te beginnen.