Kruidenolie maken

De afgelopen 20 jaar is er geen dag voorbij gegaan dat ik niet op een of andere manier kruidenoliën heb gebruikt. Of het nu gaat om een lippenbalsem voor gebarsten lippen of als toevoeging aan het badwater om mijn pijnlijke spieren te kalmeren, kruidenoliën zijn een integraal onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik gebruik ze om mezelf en mijn familie mee te masseren en als basis om er huidolie, balsems, lotions, zeep en cosmetica mee te maken.

Het is zo’n geweldig krachtig gevoel om dit eenvoudige instrument in je toolkit te hebben dat kan worden gebruikt om in te zetten bij de behandeling van de meest voorkomende kwalen, die gewoon bij het leven horen. Ik voel me zo bevoorrecht dat ik geleerd heb om hoge kwaliteit kruidenoliën te gebruiken als een healingmodaliteit. We hebben veel meer gereedschappen in onze toolkit nodig zoals deze.

Maar veel mensen die ik spreek denken dat ze eerst een hele kruidenopleiding moeten volgen om veelgebruikte kruidenoliën te kunnen inzetten en zoeken vooral praktische toepassingen van kruiden.

Ik help je graag lekker praktisch met mijn kennis om je eigen hoge kwaliteit huis gemaakte kruidenoliën te leren maken door middel van verschillende infusie technieken en vele euro’s te besparen. De beste manier om een kruid goed te leren kennen, zo heb ik dat althans ervaren, is door ermee te gaan werken. Ik leerde zoveel meer van de kruiden zelf, dan van de theorie in de kruidenopleidingen die ik heb gevolgd.

Ik leer je een paar simpele trucjes die de meeste kruidensites je niet geven; zoals waar je op moet letten bij het plukken of kopen van je gedroogde kruiden, hoe je de kruiden (vooral bij gedroogde kruiden) op een juiste wijze prepareert om het beste van het kruid daadwerkelijk IN de olie te krijgen in plaats van een slap aftreksel. En ook niet onbelangrijk, hoe je een stabiele houdbare olie maakt die niet gaat schimmelen.

Om er maar een paar te noemen:

Calendula Olie | Gebruik dit voor alle huidremedies, zoals lotions of gezichtsolie. Het heeft geweldige helende eigenschappen!

Pepermuntolie | Pepermuntolie is heerlijk om te verkoelen en pijn te verlichten en kan gebruikt worden als massageolie of toegevoegd aan je badwater. Als je hoofdpijn hebt, kun je een beetje op je pols doen en de helende geur inademen.

Citroenmelisseolie | Citroenmelisse is een natuurlijk samentrekkend middel en heeft antibacteriële eigenschappen, die geweldig zijn in het genezen van het herpesvirus en andere huidcomplicaties. Maak er een lippenbalsem van voor koortslip of een gezichtsreiniger.

Rozemarijnolie | Als je haarproblemen hebt zoals de groei, luizen of roos is rozemarijn je vriend! Doe het in shampoos of als haarmasker.

Arnicaolie | Arnica wordt wijd gebruikt om vermoeide spieren en spierpijn te verminderen, ontstekingen, blauwe plekken en kneuzingen te verminderen en irritatie te behandelen dat wordt veroorzaakt door de zwelling van insectenbeten. Het is mild tot matig pijnstillend bij artrose en kan de symptomen van reumatische pijn verminderen.

Het maken van kruidenoliën en tincturen is slechts een deel van wat er in ons huis allemaal gebeurt, ik kan me het leven zonder deze oliën niet echt voorstellen! Vooral Calendula olie wordt in grote volumes gebruikt in mijn huis omdat het zo geweldig is voor de huid. Een fantastische olie voor een droge, beschadigde en verouderende huid, huidontstekingen, huiduitslag, luierirritaties en andere huidaandoeningen. Uitstekend geschikt voor wondgenezing, brandwonden, jeuk en eczeem. Zeer veelzijdig dus!

Met meer dan 85.000 door de mens gemaakte chemicaliën die nu in onze omgeving circuleren, zijn je huidverzorgingsproducten en alledaagse medicijnen zeker niet de plek om nog meer giftige stoffen binnen te krijgen. Hou van je lichaam; voed en heel het met behandelingen die vrij zijn van chemicaliën en vol met genezende planten! En vooral geef deze kennis door aan toekomstige generaties, zodat ook zij hun gezondheid in eigen hand kunnen houden.

Kruidenoliën zijn:
Eenvoudig genoeg om in je eigen keuken te maken
Goedkoop als je ze zelf maakt…
Zacht genoeg om elke dag te gebruiken
Vrij van de veiligheidsissues met etherische oliën
En zeer gemakkelijk omgezet in tientallen effectieve hoge potentie kruidengeneesmiddelen

Nu is de perfecte tijd om te beginnen met het maken van je eigen kruidenolie!

Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *