Zijdezachte Amandel Scrub *recept

Heb jij 2020 al van je snoet afgescrubt? Niets is zo lekker als met een nieuw stralend huidje het jaar te beginnen. Deze milde emulsified amandel & Shea face scrub laat je huid weer vrij ademen en je huid voelt zijdezacht aan. De sinaasappel geur geeft je daarnaast een instant happiness boost.

Veel DIY recepten zijn in belachelijke hoeveelheden, vandaar een receptje in een normale batch size zodat je niet al je kostbare DIY ingrediënten aan 1 recept verspilt.

Voor 30 gram scrub heb je het volgende nodig:

15 gram amandelmeel
8 gram amandelolie
3 gram shea- of andere butter
1.5 gram BTMS-50
1.5 gram stearinezuur
0.25 gram vitamine E
0.25 gram leucidal
0,5 gram poppyseeds
0,25 gram sinaasappel EO (optioneel)

Werkwijze
Verwarm de amandelolie, BTMS-50 en stearinezuur au bain Marie tot alles is opgelost. Haal dan van het vuur en voeg in de nog warme oplossing de sheabutter eraan toe. Meng er vervolgens de poppyseeds en het amandelmeel aan toe. Voeg als laatste je conserveringsmiddel en essentiële olie aan toe. Doe je mengsels in een blikje of klein potje .

Gebruik
Neem een weinig van de scrub en verdeel het over je gezicht met je vingertoppen in zachte ronddraaiende bewegingen. Sla de kwetsbare huid rondom je ogen liever over. Spoel af met royaal warm water of gebruik een warme vochtige handdoek voor een ultiem Spa gevoel en je huid voelt na gebruik schoon, zijdezacht, goed gevoed en lekker gehydrateerd aan. Veel plezier met het maken!

Werk je ook liever met % zodat je kunt opschalen voor grotere hoeveelheden?

Amandelmeel 50%
Amandelolie 25%
Sheabutter 10%
BTMS-50 5%
Stearinezuur 5%
Vitamine E 1%
Leucidal 1%
Poppyseeds 2%
Essentiële olie 1%

Heb jij deze natuurlijke milde scrub gemaakt? Dan hoor ik dat graag van je! Geen zin om het zelf te maken, ik maak deze scrub graag voor jou met indien gewenst jouw voorkeur oliën en butters.

Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *