Algemeen

Je gezondheid weer in eigen hand

Noem me een idealist, maar ik vind dat informatie over hoe we de natuur kunnen gebruiken voor onze gezondheid niet tegen absurde prijzen moet worden verkocht zoals je tegenwoordig maar al te vaak ziet, maar moet worden gedeeld. Het is kennis die al eeuwen werd doorgegeven van ouder op kind en van buur op buur en zo zie ik het ook graag terugkeren. Laten we elkaar gaan helpen weer gezond te worden.

Ik heb me dan ook voorgenomen om zelf een boek te gaan maken met de basis van herbalisme en hoe de meest voorkomende vormen waarin plantmedicine wordt toegediend zelf te leren maken. Hoe planten in het wild te oogsten, drogen en verwerken voor onze gezondheid. Niet om te verkopen, maar om een naslagwerk voor mijn kinderen en kleinkinderen en wie weet zelfs mijn achterkleinkinderen ooit te maken. Ik zie graag dat het met mijn dierbaren en de dierbaren om hun heen goed gaat.

In de winkel zijn natuurlijke middeltjes en supplementen best prijzig en daarmee niet meer voor iedereen betaalbaar, gelukkig voorziet moeder natuur ons met een enorm overvloed aan helende planten die gewoon om ons heen groeien of die we zelf heel eenvoudig voor eigen gebruik kunnen kweken zonder hoge kosten.

Dit blog zal hiervoor als een opzet gaan dienen, de berichten voeg ik later dit jaar samen tot een gebonden boek. Er zijn heel fijne bronnen te vinden die er ook op deze manier instaan en die hun enorme kennis gratis delen, al heb ik daar wel enorm naar moeten zoeken. Ik wil je graag de basis technieken leren hoe je verschillende producten kan maken en hoe je opzoekt welke planten je kiest om een recept voor jezelf samen te stellen en waar je op moet letten. Je hoeft echt geen cursus te doen van honderden euro’s, iedereen kan het! Ik wijs je ook graag de weg naar mijn eigen inspiratie bronnen.

Zo zullen we stap voor stap helende dranken leren maken zoals tisanes (thee), infusies, tincturen, extracten, siropen, bitters, oxymels, shrubs. Maken we probiotica als azijn, yoghurt, kefir en kombucha maar maken we ook mede, wijn en bier.

Ook leren we producten maken voor topische (op de huid) toepassing zoals oliën, balsems, zalven, sprays, baden en kompressen.

Alle informatie die je nodig hebt is gewoon gratis te vinden op het internet! Het enige dat ik doe is de kennis die ik zelf heb opgedaan te bundelen en inspiratie en mijn eigen ervaringen erbij te geven voor boeken en recepten.

By the people for the people

In een ideale wereld zie ik dan ook een Free Herbal Clinic in iedere stad, waar iedereen gratis of naar draagkracht (donatie) terecht kan voor een consult of workshop en waarvan de kosten gezamenlijk gedragen worden door donaties en inspanningen van de hele gemeenschap. Het kost immers weinig moeite om zelf ook een paar helende planten te kweken en de oogst hiervan aan de clinic te doneren. Als genoeg mensen dit gaan doen hoeven we ons over voorraden geen zorgen te maken. Samen creëren we die overvloed. Gezondheid moet niet van geld mogen afhangen.

Dromen, durven en doen

Het navolgen van mijn dromen is mogelijk door mijn lief, mijn partner die me hierin zo enorm stimuleert en zelf zorg ervoor wil dragen dat in mijn basis ook voldoende wordt voorzien. Puur omdat ook hij ziet hoe belangrijk dit is voor mij en voor het grotere geheel, een gezonde interafhankelijke gemeenschap om in te leven.

Want jouw gezondheid is ook mijn gezondheid, dat hebben we allemaal wel geleerd van het COVID virus.

Mijn inspiratie komt van deze geweldige organisatie.

Als je aan mijn droom wilt bijdragen, klik dan op de knop hieronder om mijn goederen verlanglijst te bekijken of doneer in tijd, kennis, diensten of geld.

Vandaag de dag kunnen we een apotheek binnenlopen en flesjes vitaminen en mineralen kopen die in een laboratorium zijn gezuiverd en handig zijn ingekapseld. Dit is niet altijd het geval geweest. Hoewel traditionele genezers wisten dat het menselijk lichaam specifieke minerale voedingsstoffen nodig had, waren deze supplementen niet vooraf ingekapseld; ze waren ongeraffineerd en werden gevonden in het vuil van de aarde. Wij consumeerden deze voedingsstoffen indirect door planten en dieren te eten: mineralen in de aarde voedden de planten en planten voedden vervolgens de dieren, waaronder wij mensen…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *