Algemeen

Start zelf een Health Cirkel

Iedereen kan een goedgevulde natuurlijke huisapotheek hebben als we leren om niet alles alleen en louter voor onszelf te hoeven doen. Met een klein groepje van 5 mensen samen aan je gezondheid werken is niet alleen praktisch, het is nog gezellig ook!

Grow-a-row

Door ieder slechts 3-5 planten/kruiden te kweken (kopen) heb je samen tot wel 25 verschillende remedies. Tel daarbij op wat je ook nog eens in het wild kunt vinden.

Samenkomen om hiermee vervolgens een veelvoud aan natuurlijke remedies te maken maakt het ook nog eens gezellig en leerzaam. En iedereen kan het opnieuw leren, het is geen rocketscience! Onze voorouders deden niet anders!

Maak van de door jou gekweekte (of desnoods gekochte) planten/kruiden uitgebreide profielen/monogrammen en deel deze met elkaar, samen weet je namelijk veel meer dan alleen. Bewaar de zaden en deel deze met elkaar of help er een andere cirkel mee opstarten.

Wees creatief

Denk ook eens verder met bijvoorbeeld het maken van verschillende fermentaties en probiotica. Als je het allemaal zelf moet maken en onderhouden is dat echt heel veel werk, maar als de één kefir maakt, de ander kombucha en weer een ander yoghurt of een sourdough starter onderhoudt, dan kan je het onderling mooi verdelen.

Een nieuwe gewoonte aanleren is eenvoudig als het ook leuk is!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *