Algemeen

Friends, the good, the bad and the ugly.

Wanneer we een moeilijke tijd doormaken, aarzelen we soms om zelfs onze beste vrienden te bellen, omdat we hen niet met onze problemen willen opzadelen. Dit kan vooral het geval zijn als we al een hele reeks uitdagingen achter de rug hebben, en we het gevoel beginnen te krijgen dat we als een bekraste vinylplaat klinken. Het is belangrijk te onthouden dat onze vrienden er op zulke momenten oprecht voor ons willen zijn, wanneer ze maar kunnen. We kunnen altijd bij hen navragen of het hen uitkomt voordat we gaan praten, en als het niet uitkomt, kunnen we op een ander tijdstip terugbellen, of een andere vriend bellen.

We weten zelf ook dat wanneer we een goede vriend hebben, we niet willen dat hij of zij alleen lijdt wanneer we maar een telefoontje van hem of haar verwijderd zijn. Wij willen juist dat zij ons bellen en hun verdriet met ons delen, maar ook hun vreugde, want dat is waar het bij het delen van een leven door vriendschap om gaat.

Het is op onze dieptepunten dat we echt op onze vrienden moeten kunnen rekenen zonder ons zorgen te maken dat we een last zijn. Als je je zelfbewust voelt over het feit dat je een moeilijke tijd hebt, kun je dit feit in het gesprek brengen door het te erkennen en hardop uit te spreken. De kans is groot dat je vriend of vriendin je geruststelt en zegt dat ze blij is dat ze er voor je is. In plaats van zich bezwaard te voelen, voelen de meesten van ons zich juist beter wanneer we een vriend hebben geholpen, gewoon door empathisch te luisteren terwijl zij hun gevoelens delen of een helpende hand waar nodig..

Zonder onze vrienden zouden we het moeilijk hebben om de moeilijke tijden door te komen en de goede te vieren. Als we onze vrienden erbuiten laten wanneer het moeilijk wordt, kunnen onze vriendschappen oppervlakkig gaan aanvoelen. Aan de andere kant, als we onze vrienden juist betrekken in het volledige verhaal van ons leven – het goede, het slechte en het lelijke – bouwen we authentieke relaties op waarin we kunnen zijn wie we werkelijk zijn.

Als we dit doen, nodigen we onze vrienden uit om ook hun hele zelf in de relatie te brengen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *