The skin you’re in

De huid maakt deel uit van een groep organen die bekend staat als het integumentaire stelsel, waartoe ook het haar, de nagels en de zweetklieren behoren. De meesten van ons denken dat onze huid volledig onafhankelijk werkt van andere systemen in het lichaam, zoals het spijsverteringsstelsel, het endocriene stelsel, het zenuwstelsel, enzovoort. We behandelen de huid vaak alsof het slechts een schild is dat ons binnenste beschermt tegen de buitenwereld – een schild dat we er mooi, jong, stralend en glad uit willen laten zien, maar hoe dan ook een schild.

De waarheid is dat je huid deel uitmaakt van het ongelooflijke, onderling verbonden geheel dat je lichaam is. De gezondheid van je huid is net zo’n onderdeel van je algemene welzijn als de gezondheid van je hersenen, je lever of je hart.

Van alle informatie die je over je huid hebt, hoeveel daarvan is afkomstig van iemand die je iets probeert te verkopen? In welke andere context heb je ooit de woorden collageen of pigmentatie of verjonging gehoord?


Huidverzorging is dus niet alleen voor de schoonheid. De huid is een belangrijk orgaan van het lichaam dat o.a. als barrière fungeert om water in het lichaam en andere stoffen buiten het lichaam te houden. Weerstand tegen infecties, regulering van de lichaamstemperatuur, het aanvoelen van de omgeving, non-verbale communicatie en de aanmaak van vitamine D zijn andere rollen die de huid speelt in de algemene gezondheid.

Door de huid gezond te houden, blijft ze goed functioneren. Als schoonheidsspecialiste rolde ik als vanzelf in de wondere wereld van voeding en kruiden.

Je eigen kruiden en bloemen kweken in je tuin om ze te gebruiken voor je huidverzorging kan heel lonend zijn en ook zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de gezondheid van je huid.

In mijn nieuwsbrief deel ik met regelmaat recepten voor het maken van je eigen huidverzorgingsproducten. Deze recepten zijn zeer stabiel en veilig en tot stand gekomen na een uitgebreide studie over het formuleren van producten voor natuurlijke huidverzorging.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *