Neurographica

Gebruik pen en papier om je bewust te worden van je onbewuste gedachten en ze daardoor actief te kunnen veranderen.

Ik wil graag iets met je delen waar ik zelf heel enthousiast over ben. Neurographica is een geweldige kunstzinnige psychotherapie vorm die ik onlangs heb ontdekt en die voor iedereen toegankelijk is. Ook als je net als mij denkt totaal niet creatief te zijn en meer een denker met 12 tabs in je hoofd die tegelijk open staan (wat mediteren en tekenen voor mij meestal een echte uitdaging maakt). De tekening prikkelde mijn interesse en toen ik de neuro wetenschap eraan gekoppeld zag was ik nog enthousiaster.

Neurographica maakt gebruik van eenvoudige tekentechnieken om je inzicht te geven in wat er zich allemaal in je onbewuste, emotionele brein afspeelt. Met neurographica activeer je verschillende delen van het brein. Het is dan ook een kunstvorm met een wetenschappelijke basis.

De auteur van de methode Psycholoog Pavel Piskarev noemt Neurographica “de creatieve methode van wereldtransformatie”. Het helpt onze werkelijkheid te veranderen door onze emotionele en esthetische intelligentie in te schakelen voor het vinden van oplossingen voor een verscheidenheid aan problemen.

Een van de vele voordelen van Neurographica is de mogelijkheid om de mentale toestand van iemand snel te transformeren, vergelijkbaar met meditatie, ademwerk of traditionele gesprekstherapie, maar dan met snellere resultaten.

Het proces houdt in dat de pen wordt gebruikt als een verlengstuk van de hersen/lichaamsverbinding om het onderbewuste aan te boren. De positieve veranderingen die optreden door het proces van tekenen zijn vaak onmiddellijk en levensveranderend. Het is een transformatie die plaatsvindt op neuraal niveau. Het is trouwens ook het vermelden waard dat de tekeningen zelf ook daadwerkelijk op neurale netwerken lijken.

Deze techniek kan je dus uiteindelijk gaan helpen om met stress om te gaan, interne conflicten op te lossen, meer inzicht te krijgen in de realiteit en bij het versterken van de harmonie met jezelf en je omgeving. Als jij de basis en algoritmes van Neurographica beheerst, kun je uiteindelijk allerhande situaties uitwerken die je bezighouden.

Als we tekenen met de Neurographica algoritmen, helpt dat ons meer neuronen aan te spreken. Neurografische kunst is een manier om de angst en chaos van onze wereld te transformeren in iets dat rustgevender en vrediger is.

Er zijn een paar variaties te vinden van deze kunstvorm en een beetje tegenspraak tussen de bronnen. Maar het is een vrij gemakkelijk concept om te begrijpen en erg leuk en ontspannend om te maken.

Dit uitgebreide kanaal van Neurographic Academy helpt je uitgebreid kennis te maken met deze techniek. Ik ben in ieder geval om en wil er graag meer over gaan leren als therapie vorm. Ik zou zeggen probeer het zelf maar eens en voel wat het met je doet.

Begin gewoon klein, met een postcard of misschien zelfs een post-it note, want het gaat hier niet om het formaat maar het proces.

En nog een kleine tip, leg een notebook klaar om alles wat omhoog komt tijdens het tekenen op te schrijven. Let op sensaties in het lichaam, je emoties, je ademhaling.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *