Cottage life in de stad

Ik voel me als natuur mens in de betonnen jungle die we stad noemen soms helemaal niet fijn en verlang er dan zo sterk naar om ergens buiten in de natuur te wonen in een cottage. Maar als ik eraan vasthou dat dit de enige manier is om me goed te voelen, dan zie ik al die andere mogelijkheden om de natuur in mijn stadse bestaan te integreren niet.

De momenten dat ik thuis echt helemaal zen ben, is als ik in de tuin bezig ben of als ik in de keuken sta. Stapje voor stapje ben ik de tuin hier steeds meer aan het omtoveren naar een vogel, bij- en vlinder vriendelijke moes/kruiden tuin en het meeste dat er in de tuin staat is helemaal vanaf zaad opgekweekt of door opkweek ruil.

Ik hou ervan om dingen helemaal vanaf scratch te maken, te werken met de kruiden uit eigen tuin en te koken met verse groenten en fruit. Dat geeft zo’n rijk gevoel! Een tuin vol leven en mogelijkheden. Als je na een dag met je vingers in de aarde wroet en ze kan wassen met je zelfgemaakte zeep en in kunt smeren met zelfgemaakt hand balsem. Of een warm ontspannend bad neemt met een bad thee met kruiden uit eigen tuin.

En wat ik niet zelf kan groeien, want zo groot is de tuin niet, dat haal ik uit de natuur of uit de buurt bij boeren vandaan. Zo tap ik bijvoorbeeld twee keer per week verse melk en haal ik verse eitjes bij de boer, maar dat laatste niet voor lang meer. Een lang gekoesterde wens gaat eindelijk in vervulling, we krijgen namelijk een kippenhok met scharrelkippen achter in de tuin!

Dus nu zijn we volop bezig met informatie scharrelen om tot een passende keuze te komen voor onze tuin. Van soorten kippen en hun karakters tot kippen villa’s en verzorging het jaar rond, om de kippen zo gelukkig en gezond mogelijk te houden. Alleen al de voorpret tovert een brede glimlach op mijn snoet.

Update

Inmiddels scharrelen er drie nog jonge Sussex krielkipjes door de kruidentuin heen en ik kan niet wachten tot de eerste eitjes kunnen worden geraapt.Misschien vind je ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *