Algemeen

Gratis voedingscoaching

Voor mijn examenopdracht zoek ik een vrijwilliger om te coachen naar gezondere en duurzame voedingskeuzes als onderdeel van mijn opleiding tot leefstijlcoach.

We maken een plan dat je goed kunt volhouden. Want alleen dan haal je resultaat. Daarom kijken we samen hoe je leven eruitziet en welke aanpak daarbij past. Je krijgt indien nodig een voedingsadvies, géén dieet. En prettig om te weten: goed en lekker eten hoeft niet duur te zijn!

Wat is leefstijlcoaching

Een holistische en gepersonaliseerde vorm van begeleiding naar een bewustere en gezondere leefstijl.

De vier peilers waarop ik een persoonlijke stappenplan ontwerp zijn leefstijl, voeding, beweging en coaching. In de gratis begeleiding als onderdeel van mijn examenopdracht focussen we ons echter alleen op het onderdeel voeding.

In het begin zal ik je heel veel vragen stellen om een goede inschatting te kunnen maken van waar je nu staat en wat jouw visie van een (on)gezonde leefstijl is. Ik geef je geen dieetvoorschriften of recepten maar help je vooral onderzoeken hoe gezondere keuzes er voor jou uitzien en of deze keuzes ook leiden tot duurzame verandering. Hiervoor ga je dan ook eerst een voedingsdagboek bijhouden en op basis van de intake, jouw persoonlijke voedingsbehoefte (berekening) en het voedingsdagboek gaan we samen een stappenplan opstellen met kleine stappen, eenvoudige en haalbare veranderingen die je kunt doorvoeren in je dagelijkse leven. De twee sessies erna zijn voornamelijk coachende gesprekken.

Uiteraard heb je dan nog niet het doel bereikt waar je uiteindelijk naartoe beweegt, maar je hebt dan wel de sleutels in handen om zelfstandig verder te gaan. 

De coachingsessies zijn er vooral om jou te helpen meer inzicht in je eetgewoonten te krijgen en om duurzame doelen te stellen. Ook besteden we aandacht hoe je de saboteurs die je in de weg staan van een gezonde leefstijl kunt aanpakken en hoe je je motivatie hoog houdt zodat je het ook vol kunt houden. 

De eerste 4 sessies zijn gratis omdat ik deze ook gebruik voor mijn examenopdracht. Wil je na die vier sessies met mij verder werken als leefstijlcoach en ook wilt kijken naar andere factoren zoals beweging, gedrag en mindset, dan kan dit uiteraard, hiervoor wordt dan het normale tarief in rekening gebracht. 

Als jij je hierin kan vinden, tijd hiervoor vrij kan maken en vooral ook gemotiveerd bent om ook echt te gaan doen wat we afspreken, dan plan ik graag op korte termijn een afspraak met je in voor de intake. 

Afspraken:

1 Intake

2 Anamnese en stappenplan

3 coaching

4 coaching en evaluatie

Veel dieetplannen zijn tegenwoordig voornamelijk gebaseerd op gedragsveranderingen. Ze vertellen ons allemaal dat we meer moeten bewegen en beter moeten eten, vaak met een uitgebreid plan dat aanvoelt alsof iemand zojuist het plezier uit eten heeft gehaald en alle plezier heeft opgesloten in een donkere middeleeuwse kerker.

Maar onthoud, onze gedachten zijn machtiger dan ons gedrag – onze gedachten sturen ons gedrag. De enige manier om gewicht kwijt te raken, en eraf te blijven, is via onze geest: als we met onze geest gezonde voedsel “bomen” in onze hersenen planten, zullen we in werkelijkheid ook gezonder eten. ‘

Elk dieet dat onmiddellijk resultaat belooft, moet onder onze intellectuele radar komen; echte, blijvende verandering kost altijd tijd en inspanning.

Geen enkele hoeveelheid positief affirmeren dat ik dat ijsje niet zal eten, zelfs niet als ik een zware dag heb gehad en het gevoel heb dat ik het verdien, zal in zijn eentje slagen in het creëren van gezonde eetpatronen.

Zolang we niet afrekenen met de giftige voedingsmentaliteit die onze geest beheerst, zwemmen we in wezen krachtig tegen het getij van de gedachten in ons eigen hoofd in. We vechten dan een strijd waarvan we niet geloven dat we die kunnen winnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *