Ervaringsdeskundig voedingsprofessional

k heb zo ongeveer heel mijn volwassen leven geworsteld met mijn gewicht, niet om af te vallen maar juist om het eraan te houden. Een griepje en bam er waren weer twee kilo’s verdwenen. Hierdoor viel ik keihard in de valkuil van dan maar zo snel mogelijk zoveel mogelijk calorieën naar binnen te werken om maar weer aan te komen. Geloof me om als volwassen vrouw op de kinder afdeling te moeten shoppen is net zo min een pretje als te moeten shoppen in de maatje meer winkels. De meeste van die calorieën die ik naar binnen werkte kwamen uit (snelle) koolhydraten. Want teveel vetten en teveel eiwitten waren niet gezond , dat was mij zo aangeleerd. En dat heeft in combinatie met een ongezonde leefstijl uiteindelijk zo’n negatieve impact op mijn gezondheid gehad dat mijn lijf langzaam uit elkaar begon te vallen en me geestelijk mee onderuit trok. 

Ik had het door velen zo gewenste maatje 34/36 maar ik was alles behalve gezond.

Ik kreeg steeds meer hormonale en chronische klachten en ik was moe, constant doodmoe en toen mijn schildklier ook nog eens begon te klieren, was ik het zat. Ik begon me intensief te verdiepen in al mijn klachten, op zoek naar de kernoorzaak ervan en er begonnen verbanden zichtbaar te worden die allemaal met mijn stofwisseling en immuniteit te maken hadden. Dus ik begon me te verdiepen in de werking van het lichaam, het metabolisme, hormonen en gezonde voeding en begon alles wat ik leerde voor en op mezelf toe te passen. Als gevolg hiervan ging heel mijn leefstijl en voedingspatroon op de schop, en met resultaat, zonder medicatie en veel sneller dan ik had durven dromen.

Dit fascineerde me zo dat ik al snel besloot hier meer mee te willen doen, ook anderen te willen gaan helpen die niet lekker in hun vel zitten om zichzelf te leren helpen. Dus ik volgde in aanvulling op mijn eerdere opleiding als Lifecoach ook de opleiding tot LeefstijlCoach, Voedingscoach en Personal Trainer en als kers op de taart ben ik nu 3Care specialist in opleiding. Een echt uniek leefstijlprogramma om vitaal en gezond ouder te worden op celniveau.

Dit programma was voor mij echt een keerpunt in mijn leven, mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd omdat voor het eerst in mijn leven alle tekorten zijn aangevuld EN mijn metabolisme is geoptimaliseerd. Ik heb weer zin in de toekomst en energie om lekker eropuit te gaan en leuke dingen te doen maar vooral om optimaal van mijn kleinkinderen te kunnen genieten.  

Ik geniet weer van het leven en ben de beste maatjes met mijn lijf en dat gun ik jou ook!