Ben je op zoek naar gratis recepten of ben je op zoek naar goede recepten?

Het heeft mijzelf jaren gekost om goede basisrecepten en betrouwbare bronnen te vinden om zelf cosmetica te leren maken. Om natuurlijke huidverzorgingsproducten te maken die niet achteraf toch schadelijk voor de huid bleken te zijn.

Lees ook mijn artikel over gratis recepten van Youtube en Pinterest – klik hier

Uiteindelijk ben ik zelf een basis opleiding cosmetic formulating gaan doen om te leren formuleren. Deze opleiding is feitelijk bedoeld als opstap om uiteindelijk zelf een professionele natuurlijke cosmeticalijn op de markt te brengen, echter die ambities heb ik niet meer.

Ik vind het formuleren, experimenteren en het onderzoeken juist het allerleukst. En dat leidt tot leuke en bijzondere recepten. Met ook daarbij achtergrond informatie over de grondstoffen die ik graag met jullie deel.

Je zal bij mij dan ook niet de DIY recepten vinden zoals je ze op youtube en pinterest aantreft. Mijn recepten zijn geteste, stabiele en verantwoorde basisrecepten en recepten geïnspireerd door mijn eigen mentoren en prachtige merken uit de artisan cosmetica tak. Recepten die je zelfs als beginner met een gerust hart kan maken, en die ik als schoonheidsspecialiste ook met een gerust hart deel.

Helaas gingen er de laatste tijd nogal wat enthousiaste bloggers met mijn recepten aan de haal zonder bronvermelding. Nu geef ik niet zoveel om credits, maar ik loop daardoor wel een stuk inkomsten mis vanuit de linkjes naar de grondstoffen voor de recepten. Deze compensatie maakt het voor mij juist mogelijk om deze site voor jullie te maken en onderhouden en de grondstoffen te kopen die ik nodig heb om workshops te geven en de recepten die ik deel eerst uitvoerig te testen zonder me bezig te moeten houden met verdere commerciële activiteiten.

Dit heeft mij daarom doen besluiten om de vele ideeën en recepten die ik heb en nog wil delen en natuurlijk de achtergrond informatie die ik met jullie wil delen vanaf deze maand toch achter een slotje te zetten.

Ik deel met alle liefde, maar dit begon scheef te lopen, ik deed mezelf de afgelopen tijd tekort vanuit mijn drive om anderen te willen helpen met echt goede recepten en goede achtergrond informatie. En duizenden volgers hoeft van mij echt niet, ik hou juist van persoonlijke contacten.

Naast het delen van recepten wil ik je namelijk ook gaandeweg basis skills bijbrengen, zoals hoe je een recept moet lezen, hoe je deze kunt up- en downscalen, achtergrond informatie over grondstoffen en hoe je voor goede passende alternatieven kiest.

Lotions – Cremes – Gels – Scrubs – Bodybutters – Shampoobars – Conditionerbars – Bodybars – Cleansers – Elixers – Shampoo – Conditioner – Douchegel – Moisturizers – Toners – Miscellair Water – Facial Mists – Maskers – maar ook make-up enz.

Ook zal ik een aantal bestsellers ontleden aan de hand van hun label en hier een eigen recept voor geven zodat ze voor een fractie van de prijs zelf kunnen worden gemaakt. Uiteraard met tekst en uitleg over de functie en keuze van ingrediënten zodat je ook tegelijk je kennisniveau verhoogt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de bestseller de Godiva Shampoo Bar van Lush zelf leren maken? Of wil je leren om een verzorgende mascara te maken die je geen pink-eye bezorgd?

Je huid is een uitscheidingsorgaan. Uitwisseling is het kernwoord. Verzorgingsproducten die je op je huid smeert, moeten die uitwisseling dus ondersteunen en niet in de weg zitten.

De uitdaging die ik mezelf heb gesteld is om wekelijks 2 nieuwe recepten met jullie te delen. Verwacht vooral veel zero-waste oplossingen en recepten van mij!

Als jij ook klaar bent voor het volgende level DIY en samen met mij dit avontuur wilt aangaan. Als je je kennis wilt opschroeven, je skills wilt verbeteren en je persoonlijke recepten database wilt uitbreiden, dan ben je van harte welkom!

De paywall is een kleine drempel, een maandelijks sponsorbedrag van €3.99 als blijk van waardering, wederkerigheid en support voor het vele werk en geld dat ik in educatie, deze website en de recepten steek.

Zo blijf ik ook met plezier mijn recepten met jullie delen.

En laten we eerlijk zijn, voor het bedrag hoef je het niet te laten. Een kop koffie bij Starbucks is duurder! Zie het als een een mix van een wekelijkse virtuele koffiedate en een bewaarmagazine waarbij ik je op de hoogte hou wat voor heerlijks ik allemaal aan het maken ben.

Je mag mij als je recept-sponsor bent ook altijd een verzoek via email sturen voor een bepaald basis recept of aanpassing van een bestaand recept.

Wil je meedoen? Klik hier om je aan te melden!