Ben je op zoek naar gratis recepten of ben je op zoek naar goede recepten? Gratis recepten zijn er genoeg, goede recepten een stuk minder.

Zelf ben ik schoonheidsspecialiste en het heeft mijzelf jaren gekost om goede basisrecepten en betrouwbare bronnen te vinden om zelf cosmetica van winkelkwaliteit te leren maken. Om kwalitatieve natuurlijke huidverzorgingsproducten te maken die niet achteraf toch schadelijk voor de huid bleken te zijn.

Lees ook mijn artikel over de betrouwbaarheid van gratis recepten van Youtube en Pinterest – klik hier

Uiteindelijk ben ik zelf een basis opleiding cosmetic formulating gaan doen om te leren formuleren. Deze opleiding is feitelijk bedoeld als opstap om uiteindelijk zelf een professionele natuurlijke cosmeticalijn op de markt te brengen, echter die ambities heb ik nu niet meer.

Ik vind het formuleren, experimenteren en het onderzoeken en workshops geven juist het allerleukst.

Je zal bij mij dan ook niet de DIY recepten vinden zoals je ze op youtube en pinterest aantreft. Mijn recepten zijn geteste, stabiele en verantwoorde basisrecepten. Recepten die je zelfs als beginner met een gerust hart kan maken, en die ik als schoonheidsspecialiste ook met een gerust hart deel.

Naast het delen van recepten zal ik je ook gaandeweg de benodigde basis skills bijbrengen, zoals hoe je een recept moet lezen en maken, hoe je deze kunt up- en downscalen, achtergrond informatie over grondstoffen en hoe je voor goede passende alternatieven kiest. Eigenlijk is het gewoon een online cursus maar dan in blogvorm. Je kiest zelf welk onderdeel je wanneer wilt leren met de basisrecepten.

Lotions – Cremes – Gels – Scrubs – Bodybutters – Shampoobars – Conditionerbars – Bodybars – Cleansers – Elixers – Shampoo – Conditioner – Douchegel – Moisturizers – Toners – Miscellair Water – Facial Mists – Maskers – maar ook make-up enz.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de bestseller de Godiva Shampoo Bar van Lush zelf leren maken? Of wil je leren om een verzorgende mascara te maken die je geen pink-eye bezorgd?

Je huid is een uitscheidingsorgaan. Uitwisseling is het kernwoord. Verzorgingsproducten die je op je huid smeert, moeten die uitwisseling dus ondersteunen en niet in de weg zitten.

De uitdaging die ik mezelf heb gesteld is om wekelijks 2 nieuwe recepten met jullie te delen. Verwacht vooral veel zero-waste oplossingen en recepten van mij!

Als jij ook klaar bent voor het volgende level DIY en samen met mij dit avontuur wilt aangaan. Als je je kennis wilt opschroeven, je skills wilt verbeteren en je persoonlijke recepten database wilt uitbreiden, dan ben je van harte welkom!

Ik hou niet van schreeuwende reclames op mijn blog of overal affilateclicks onder, vandaar dat ik voor deze vorm heb gekozen.

De paywall is een kleine drempel, een maandelijks sponsorbedrag van €3.99 als blijk van waardering, wederkerigheid en support voor het vele werk en geld dat ik in educatie, deze website en de recepten steek. Recepten die de basis vormen voor het boek dat ik aan het maken ben over natuurlijke huidverzorging.

Zo blijf ik ook met plezier mijn recepten met jullie delen.

En laten we eerlijk zijn, voor het bedrag hoef je het niet te laten. Een kop koffie bij Starbucks is duurder! Zie het als een een mix van een wekelijkse virtuele koffiedate en een bewaarmagazine waarbij ik je op de hoogte hou wat voor heerlijks ik allemaal aan het maken ben.

Wil je ook meedoen als receptsponsor? Klik hier om je aan te melden!