De Groene Cirkel

De beste manier om te leren is door het te doen, en de leukste manier om te doen is het samen doen. Daadwerkelijk plannen om iets te maken, zorgt er ook voor dat je het gaat maken en dat het niet alleen maar een mooi concept in je hoofd blijft.

We worden werkelijk omringd door eetbare, medicinale en cosmetische planten. Deze drogen en verwerken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, ik help jullie er graag bij. Ook bij het maken van natuurlijke schoonmaakmiddelen die WEL werken.

Ik ben een GROOT voorstander van het begrijpen van de ingrediënten waar je mee werkt & dus het hebben van de kracht om je recepten te tweaken om beter te werken!

Ik vind het belangrijk om juist in deze tijd (waarin we verder van elkaar af zijn komen te staan door social distancing) met een groep samen te komen om kruidenremedies voor alledaagse kwaaltjes te maken.

Lezen over het gebruik van kruiden is geweldig, maar het maken van producten ermee – met al je zintuigen – is hoe je de ervaring belichaamt over wat je aan het leren bent. Of dat nu een olie, siroop, tinctuur, balsem of iets ander is. Kennis + Ervaring = Wijsheid.

Voel je welkom om je aan te sluiten bij de kruidencirkel die ik non-profit ga faciliteren in Zoetermeer.

Ik ben van mening dat basis kruidenkennis vooral laagdrempeliger (kostprijs) gedeeld moet worden, in plaats van verkocht in dure cursussen zoals we dat steeds meer zien. Het is immers volksmedicijn en dat moet het ook blijven. De waardering van mijn tijd die ik erin steek laat ik aan jou. Door deze donaties is er ook ruimte voor anderen die helemaal geen budget voor het maken van natuurlijke middelen hebben; zodat ook die deel kunnen nemen, de kostprijs voor het maken van de remedies wordt vanuit die pot gedekt.

Ik hou ervan om vooral met inheemse kruiden te werken zoals onze voorouders dit deden. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je jonge bladeren, kruiden, bloemen, bessen, schors of zaden oogsten. We leren deze drogen en verwerken zodat we op termijn ook steeds minder hoeven in te kopen. En misschien wil je bepaalde kruiden wel zelf in je tuin gaan kweken.

Meer informatie over de groene cirkel kan je vinden in de facebookgroep

Mede mogelijk gemaakt door:

Herbalisme hoeft echt geen fulltime carrière te zijn om ten volle van te kunnen genieten en te worden benut. Ik ben ook maar gewoon een zogeheten Home Herbalist omdat ik simpelweg als alleenstaande moeder geen duizenden euro’s had te besteden voor een opleiding tot Klinisch Herbalist om professioneel met kruiden te gaan werken. Ik deed het ook voornamelijk voor mijn eigen gezondheid, dus was die behoefte daar ook niet heel dringend voor. Mijn basiskennis heb ik uiteindelijk verdiept door jaren zelfstudie, onderzoek, mentorschap en ervaring, ook voorbij de Westerse methodiek, zoals Ayurveda. Er zijn gelukkig meerdere wegen die naar Rome leiden dan een opleiding, al is dat vaak wel de kortste weg.

Je zult al snel de voordelen van kruiden kunnen toepassen op je eigen leven en voor het welzijn van je gezin, terwijl je meer vertrouwen krijgt in het gebruik van kruiden, op een veilige manier en met persoonlijke aandacht. Terwijl je zelf de basis van kruidenkennis opdoet, zul je tegelijk je familie in staat stellen om een leven te leiden dat doordrenkt is van kruidenpraktijken die het verloop van hun welzijn kunnen begeleiden en goede leefstijlpraktijken en oude kruidentradities en wijsheid van de natuur kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.

Je kunt bij mij ook terecht voor persoonlijke workshops voor het maken van natuurlijke huidverzorgingsproducten die echt zijn afgestemd op jouw huid/haar en natuurlijke schoonmaakmiddelen en natuurlijke sfeer-verhogers voor je huis.