De Groene Cirkel

De beste manier om te leren is door het te doen, en de leukste manier om te doen is het samen doen. Daadwerkelijk plannen om iets te maken, zorgt er ook voor dat je het gaat maken en dat het niet alleen maar een mooi concept in je hoofd blijft.

We worden werkelijk omringd door eetbare, medicinale en cosmetische planten en het is zo jammer als we deze niet volop benutten. Deze drogen en verwerken is namelijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, ik help jullie er graag bij. Ook bij het maken van natuurlijke schoonmaakmiddelen die WEL werken.

Ik ben een GROOT voorstander van het leren begrijpen van de technieken en je ingrediënten want dat geeft je de mogelijkheid om je recepten te tweaken en verbeteren!

Ik vind het belangrijk om juist in deze tijd (waarin we verder van elkaar af zijn komen te staan door social distancing) met een kleine groep samen te komen om zo samen producten voor alledaags gebruik te maken.

Lezen over het gebruik van kruiden is geweldig, maar het daadwerkelijk maken van producten ermee – met al je zintuigen – is hoe je de ervaring belichaamt over wat je aan het leren bent. Of dat nu een olie, siroop, tinctuur, balsem of iets ander is. Kennis + Ervaring = Wijsheid.

Voel je welkom om je aan te sluiten bij de groene cirkel die ik non-profit ga faciliteren in Zoetermeer. Ik hou ervan om vooral met inheemse kruiden te werken zoals onze voorouders dit ook deden. Dat geeft de laagste ecologische voetafdruk. De informatie die ik gebruik en de recepten zijn afkomstig uit mijn kruiden opleiding bij The Herbal Academy.

Meer informatie over de groene cirkel kan je vinden in de facebookgroep

Mede mogelijk gemaakt door:

Kruidenwerk hoeft echt geen fulltime carrière te zijn om ten volle van te kunnen genieten en te worden benut om ook anderen te kunnen helpen. Mijn kruidenkennis heb ik met passie verdiept door jaren zelfstudie, onderzoek, diverse online cursussen, mentorschap en ervaring.