Mindfulness kan worden gedefinieerd als het opzettelijk bewust maken van het huidige moment op een niet-oordelende manier.

Stress beïnvloedt je op cellulair niveau. Cortisol, het stresshormoon, veroorzaakt ontsteking, een overactief endocrien systeem, en onnodige schade. Stress kan zich voordoen als een slecht humeur, aankomen in gewicht, uitbraken op het gezicht, het snauwen naar geliefden, en lijnen op je gezicht als voortijdige veroudering. Mindfulness is daarom wat mij betreft een vitaal onderdeel van je huidverzorging.

Breng wat vaker 15 minuten in stilte door of mediteer. Het is een geweldige tool voor zelfreflectie, want hoe stiller je wordt, hoe meer je kan horen.

Mindfulness is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En terecht. Want als iets de tand des tijds heeft doorstaan én door moderne wetenschap als bewezen effectief is verklaard, dan moet het wel werken toch?

En mindfulness werkt inderdaad: inmiddels zijn er honderden studies gepubliceerd over de positieve effecten van mindfulness. Het biedt ‘life skills’ die de meesten van ons nooit geleerd hebben. Het is eeuwenoude wijsheid maar dan wel in een praktische moderne uitvoering en passend bij de huidige tijdsgeest en onze Westerse cultuur.

Mindfulness is een actieve gezonde en volwassen wijze om met emoties en situaties in het leven  te leren omgaan in plaats van te gaan vechten, vluchten, bevriezen of aanpassen. Maar wat nu als je je helemaal niet bewust bent van waar je emoties en angsten vandaan komen? In dat geval kan een consult waarbij ik gebruik maak van een coachingtool als de Tipping Point Kaartenset en de Innerlijke Diamant kaarten een uitkomst bieden. Deze kaarten belichten jouw onderbewuste schaduwen, zodat we ze vervolgens bespreekbaar kunnen maken.

Het beoefenen van mindfulness is als het opbouwen van een spier, hoe meer je het oefent, hoe sterker het wordt.

Sommige mensen beschouwen mindfulness als een middel om op korte termijn verlichting te krijgen van angst, depressie of stress, terwijl andere mindfulness zien als een remedie voor gezondheidsproblemen of een recept voor innerlijke rust en verhoogde concentratie.

Hoewel mindfulness deze algemene sociale problemen allemaal kan ondersteunen, is het primaire doel ervan niet om een ​​van deze te bereiken. Mindfulness is een oefening om onze geest te trainen. Het is een beoefening die voortdurende bewuste waakzaamheid of aanwezigheid cultiveert. Mindfulness is een levensdiscipline om mensen bewust te maken van ‘wat is’.

Mindfulness als levenskunst raakt de diepere lagen van je bewustzijn en geeft je een openminded  blik op de wereld, jouw rol daarin en hoe je zelf je leven vorm kan geven.

Mindfulness haalt de chaos en druk van het leven in de  21e eeuw af.

Perspectief en zelfreflectie zijn de sleutels waardoor je jezelf, de ander en het leven anders kan gaan leren waarnemen.

Coachingskaarten voor mindfulness

Om je te helpen een start te maken, zijn de Tipping Point kaartsets en de Jouw diamant kaartset, ontwikkeld door mijn vriendin Brigitte Remmelts. Beide kaartsets geven je aanwijzingen waar je je voor dat moment op kunt richten.

Wil je stappen maken om je leven leuker te maken, maar weet je niet hoe?

Denk je dat je iemand anders nodig hebt om je de weg te wijzen?

Je kunt zelf veel meer dan je denkt!

Je hindernis en je oplossing zitten allebei in jou.

De Tipping Point kaartset Personal Edition is speciaal ontworpen om er achter te komen welke stappen je nodig hebt om je doel te bereiken.

De vraag is natuurlijk: hoe krijg je duidelijk waar de kern van je probleem ligt en vooral: welke stappen moet je ondernemen?

Wat doet de kaartset?

Deze Tipping Point kaartset is een hulpmiddel om duidelijkheid te krijgen en je aanwijzingen te geven welke stappen je kunt maken.
Onbewust weet je wat je tegenhoudt om je doel te bereiken. De kaartset helpt je om de kennis die in jou zit zichtbaar en bewust te maken.

We hebben allemaal een bron in onszelf waar rust is, heelheid en liefde.
Die bron is jouw diamant.

Vaak hebben we te weinig contact met deze bron, omdat we niet geleerd hebben om daar naar te luisteren.

Deze Innerlijke Diamant kaartenset kun je dagelijks gebruiken om je te herinneren aan de kennis die in jouw diamant te vinden is.

Ze bevatten boodschappen om je te helpen mindfulness te ontwikkelen.

Een stralende diamant schijnt zijn licht op anderen.

Liever een lifestyle consult van mij? Dat kan natuurlijk ook, dit kan zowel persoonlijk als online via skype.