Als we leren door de lessen van het leven, ontwikkelen we gaandeweg niet alleen inzichten, maar ook unieke vaardigheden die betekenis hebben voor onszelf maar die ook van betekenis kunnen zijn voor de mensen om ons heen.

Mijn naam is Sandra [51] en ik probeer zo goed en gezond mogelijk te leven met COPD. Vastbesloten om in ieder geval de symptomen te verminderen, gooide ik zelf het roer om qua leefstijl. Met COPD is het namelijk zo dat hoe minder je doet, hoe minder je in staat bent om te doen. Zwakke spieren hebben namelijk veel meer zuurstof nodig, waardoor je al kortademig kunt worden bij het boodschappen doen of koken. Een neerwaartse spiraal moet daarom ten alle tijden zien te worden doorbroken, maar nog liever te worden voorkomen.

Ik heb zelf de negatieve spiraal doorbroken, maar weet uit eigen ervaring hoe lastig dit is. Soms heb je dan gewoon even iemand nodig die in je gelooft, je aanmoedigt en je op koers houdt.

Lichaamsbeweging verandert dat. Als je spieren sterker zijn, zijn ook de dagelijkse activiteiten een stuk makkelijker. Samen gaan we steeds weer op zoek naar vormen van beweging die passen bij waar je fysiek op dat moment staat. Stapje voor stapje maken we met beweging, training en gezonde voeding het lichaam sterker en sterker. Hierbij kijken we steeds naar wat is de volgende haalbare stap. Maar niet alleen fysiek, ook geestelijk gaan we aan de slag.

Ik werk dus niet alleen vanuit professionele kennis maar vooral vanuit persoonlijke ervaring, ik leef het! Doordat ik zelf weet tegen welke beperking je aan kunt lopen kijk ik vaak breder dan menig LeefstijlCoach. Ik wil je graag op weg helpen naar een duurzame oplossing en beter of efficiƫnter leren omgaan met de tegenvallende dagen die er helaas ook bijhorend met een chronische ziekte.

Naast mijn huidige opleiding tot leefstijl en vitaliteitscoach (coaching/voeding/bewegen) doe ik vrijwilligerswerk bij de Stichting Iedereen een Maaltijd ik begeleid daar stagiaires en vrijwilligers en spring in de drukke ochtenduren bij in de keuken. In deze functie kan ik ook heel veel van mijn ervaring, kennis en passie inzetten.

Spiritueel maar wel lekker met beide benen aan de grond

Chronisch ziek zijn is afscheid nemen van je oude leven en acceptatie dat je oude ik niet meer terug komt is de eerste stap daarin. Pas dan komt er ruimte voor de nieuwe IK. Op zoek naar de nieuwe versie van mezelf heb ik een pittige innerlijke (spirituele) reis afgelegd die me uiteindelijk niet alleen dichter bij mezelf liet staan maar die tegelijk ook mijn liefde voor de natuur en het leven versterkte en me veel meer mijn zachte vrouwelijke kracht leerde omarmen.

Als integraal leefstijlcoach wil ik me als ervaringsdeskundige daarom vooral inzetten voor het verbeteren van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van vrouwen boven de 40 met een fysieke beperking zoals chronische vermoeidheid of een chronische ziekte. Dit doe ik door het aanbieden van een breed pakket aan leefstijl diensten zoals beweging, voeding, mindfulness en coaching. Ook spirituele groei en bewustwording heeft daarin voor mij zeker een plek. Waar nodig maak ik zeker ook gebruik van mijn kruidenkennis om jou op zo natuurlijk mogelijke wijze erdoorheen te slepen.

Afstemmen op de natuur en de cyclus van de seizoenen is een integraal onderdeel van mijn visie op welzijn, omdat onze verbinding met de aarde ons op talloze manieren aardt en voedt.

Een integraal leefstijlcoach helpt mensen inzicht krijgen in hun gezondheid en vitaliteit en waar daarin verbeterpunten zijn. Een leefstijlcoach is van alle markten thuis en kan adviseren, motiveren en coachen op diverse deelgebieden zoals gedrag, beweging, voeding, stress, slaap, zingeving en vitaliteit.

In the face of crisis our capacity for transformation and spiritual growth is realised.


Mijn achtergrond

 • Holistisch Schoonheidsspecialiste
 • Chakra Healing
 • Aromatherapie & BachBloesemtherapie
 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Ayurvedisch Massagetherapeut
 • Coaching & Counseling
 • Orthomoleculaire voeding
 • Mindfulness
 • Breath work
 • Red Tent Facilitator
 • Postpartum Doula
 • Beginner, Intermediate & Advanced Herbalism
 • Botanical Skincare Course
 • Integraal Leefstijlcoach i.o.
  (functionele anatomie, inspanningsfysiologie, trainingsleer , personal trainer, voedingscoach, motiverende gespreksvoering)
 • Gepassioneerd DIY-er en wildplukker

Sandra