Mijn naam is Sandra (50), natuurliefhebber en changemaker in hart en ziel. Ik ben een Moeder van drie fantastische volwassen dochters en ook de trotse grootmoeder van een prachtige kleindochter van 1 jaar oud.

Mijn liefde voor de natuur begon al vroeg, mijn favoriete jeugdboekje was De Bloemenkinderen van Cicely Mary Barker, die ik destijds van mijn oma kreeg en ik droogde bloemetjes in de dikke chemie studieboeken van mijn vader. Die liefde is nooit meer verdwenen en zette zich voort in een verdieping in natuurlijke geneeswijzen, kruiden en holistische schoonheidsbehandelingen. Het leren over kruiden, alchemie en spagyriek is een reis zonder einde waarbij je steeds een laag dieper gaat.

Het zorgen voor het welzijn van anderen en de aarde en het planten van zaadjes van bewustzijn is een rode draad in mijn leven, dit leverde me dan ook de bijnaam Earth Mama op.

Mijn missie is om je met traditionele wijsheid in staat te stellen om je eigen gezondheid en die van je familie te beïnvloeden. Volg mij terwijl ik natuurlijke remedies, doe-het-zelf huidverzorging en producten voor thuis, en alles over het leven van een mooi en duurzamer leven deel!

Ik ben zelf als voormalig holistisch schoonheidsspecialiste natuurlijke cosmetica gaan maken omdat ik enkel dan precies weet wat er inzit en het volledig op mijn huid en wensen is afgestemd.

De laatste tijd heb ik me vooral verdiept in huidverzorging maken met onze prachtige inheemse kruiden, bloemen en planten om zo ook mijn ecologische voetafdruk te verminderen.

Het maken van kruidenzalven en geïnfuseerde oliën kan een langdurig proces zijn vanwege de benodigde infuustijd, maar het is op zich vrij eenvoudig. Het is gewoon een van die dingen waar je wat geduld voor moet hebben!

Herbalisme is sowieso geduld hebben. We wachten tot de planten groeien. Dan wachten we tot ze op de juiste manier gedroogd zijn. Dan wachten we weer tot ze hun werkzame stoffen in het oplosmiddel hebben overgebracht. Dan bereiden we het product voor of gebruiken het! Het kost flink wat tijd, maar is het zo waard.

En kennis. Je moet wel weten welke kruiden je moet kiezen, en daarom is het een goed idee om een aantal goede recepten te vinden om te beginnen met je eigen creaties en deze vervolgens met eigen recepten uit te breiden.

Ik heb het maken van zeep en cosmetica geleerd van een aantal geweldige mentoren, zelf ben ik nu lid van een cosmeticagilde met internationale formulators, waarin heel veel kennis en hoogwaardige natuurlijke recepten over en weer met elkaar worden gedeeld en waar ik mijn kennis eindeloos kan blijven verdiepen. En welk nut heeft kennis, en al die heerlijke recepten als je dat niet met anderen kan delen?

Ik hou ervan om met natuurlijke materialen en met mijn handen te werken en te creëren, om producten zelf te maken – dan ben ik pas echt in mijn element.

Daarnaast ben ik gek op mythologie en oude volksverhalen, “Vroeger had de mensheid natuurlijk nog niet zo veel kennis op het gebied van de wetenschap en van de natuur. Je kunt je voorstellen dat het destijds heel beangstigend was om op een aardbol te leven, die regelmatig geteisterd werd door vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, overstromingen, onweer, enzovoort. In West-Europa ontstond daaruit de Germaanse/Noordse mythologie, een manier om te kunnen dealen met het dagelijkse bestaan op de wereld.” Dit is wat mijn voorouders geloofden, zij leefden ook veel meer met respect voor de natuur.

Mijn opleidingen

The School of Life
Reikimaster
Bachbloesemtherapie
Aromatherapie
Schoonheiddspecialiste
Medische Basiskennis
Ayurvedisch Massagetherapeut
Kruidenopleiding
Academie voor Coaching en Counseling
Master Mindfulness Practitioner
Art Therapy Life Coaching
Artisan Soapmaking
Post-Partum Doula
Sacred Beekeeping
Natural cosmetics formulator


Honoring the wise ones who came before us
Honor them with song and dance and craft

To women back from the oldest generations
Grandmothers, daughters, mothers, aunts and sisters
Who worked towards securing our survival now
I want to thank you, for every sacrifice you made

All the wisdom you kept passing on

You chose to live together, not in war, but in peace
By observing Mother Earth you learned to plant the seeds
And cultivated food and herbs to meet the family’s needs
I want to thank you for your courageous hearts

You passed along the skills to heal with plants and seeds
Of birthing and of death and of womens mysteries
By teaching what you
d learned you helped us to succeed.
I want to thank you, for your legacy. That I now lean upon