Earth Mama

Ik geloof dat de natuur ons alles geeft wat we nodig hebben om onze gezondheid op peil te houden; zowel fysiek, emotioneel als spiritueel!

Op deze website neem ik je mee in de keuzes die ik heb gemaakt om bewuster en vooral groener te gaan leven.

Mijn naam is Sandra (50), natuurliefhebber en changemaker in hart en ziel. Ik ben de Moeder van drie fantastische volwassen dochters en ook de trotse grootmoeder van een prachtige kleindochter van 1,5 jaar oud.

Mijn liefde voor de natuur begon al vroeg, mijn favoriete kinderboek was De Bloemenkinderen van Cicely Mary Barker, die ik destijds van mijn oma kreeg en ik droogde bloemetjes in de dikke chemie studieboeken van mijn vader. Die liefde is nooit meer verdwenen het is een reis zonder einde waarbij je steeds een laag dieper gaat en ontdekt hoe werkelijk alles met elkaar verbonden is. Of we ons daar nu wel of niet bewust van zijn.

Leven met een chronische ziekte

Het komt voor de meeste mensen als een schok om te leren dat de lucht in hun huizen waarschijnlijk meer vervuild is dan de lucht buiten en dat de producten die ze gebruiken op hun huid en in hun huis hierin een grote rol spelen.

Toen de COPD bij mij een aantal jaar terug verergerde na een aantal flinke longontstekingen, en ik nog maar op 48% longcapaciteit uitkwam bij de testen, wist ik dat ik mijn leefstijl drastisch moest veranderen, maar waar begin je….

Stapje voor stapje
Waarom niet gaan delen wat ik ontdekte op mijn groene reis over het creëren van een gezondere leefomgeving, gezondere voeding en gezondere huidverzorging voor een betere gezondheid en gezondere planeet om op te leven…

Ik hou van het maken van natuurlijke huidverzorgingsproducten met ingrediënten die je kunt uitspreken, eten en misschien zelfs al in je keukenkastje hebt. En dat heeft geresulteerd in deze website. Een beetje uit de hand gelopen hobby, maar zo leuk om te doen.

Ageer niet tegen je klacht of ziekte, maar accepteer hem. Omarm het met begrip en mededogen. Dan gaan er vanzelf nieuwe deuren voor je open.

Ongeacht waar het leven me henenleidt, het is belangrijk voor mij om een functie te hebben, ook als ik niet meer werk. Me nuttig te blijven voelen, bij te dragen met wat ik weet en me gewaardeerd en gerespecteerd te voelen voor mijn bijdrage. Niets is zo voedend voor je ziel als van betekenis zijn, dat maakt het leven zinvol.

Mijn opleidingen

The School of Life
Chakrahealing
Bachbloesemtherapie
Klinische Homeopathie
Celzouten & Supplementen
Kruidenopleidingen (lifelong student)
Medische Basiskennis
Emotional Freedom Techniques
Aromatherapie
Natural Beauty & Massagetherapist
Coaching en Counseling
Master Mindfulness Practitioner
Vrouwencirkel Facilitator
Postpartum Doula
Natural Skincare Formulation
Wholefood Voedingsleer (mee bezig)


Honoring the wise ones who came before us
Honor them with song and dance and craft

To women back from the oldest generations
Grandmothers, daughters, mothers, aunts and sisters
Who worked towards securing our survival now
I want to thank you, for every sacrifice you made

All the wisdom you kept passing on

You chose to live together, not in war, but in peace
By observing Mother Earth you learned to plant the seeds
And cultivated food and herbs to meet the family’s needs
I want to thank you for your courageous hearts

You passed along the skills to heal with plants and seeds
Of birthing and of death and of womens mysteries
By teaching what you
d learned you helped us to succeed.
I want to thank you, for your legacy. That I now lean upon