Mijn naam is Sandra (50), natuurliefhebber en changemaker in hart en ziel. Ik ben een Moeder van drie fantastische inmiddels volwassen dochters en inmiddels ben ik ook de trotse grootmoeder van een prachtige kleindochter van 1 jaar oud.

Mijn liefde voor de natuur begon al vroeg, mijn favoriete jeugdboekje was De Bloemenkinderen van Cicely Mary Barker, die ik destijds van mijn oma kreeg en ik droogde bloemetjes in de dikke chemie studieboeken van mijn vader. Die liefde is nooit meer verdwenen en zette zich voort in een verdieping in natuurlijke geneeswijzen en kruiden en holistische behandelingen.

Ik maak al jaren zelf bloesemremedies, kruidenoliën, tincturen en glyceriten. En droog ik organische bloemen, kruiden en fruit in mijn droogoven om te verwerken in mijn cosmetica. Daarnaast heb ik een flink assortiment superfoods, kleisoorten en adaptogenen.

Ik hou ervan om met mijn handen te werken en te creëren, om dingen zelf te maken – dan ben ik pas echt in mijn element.

Het zorgen voor het welzijn van anderen en de aarde en het planten van zaadjes van bewustzijn is een rode draad in mijn leven, dit leverde me dan ook de bijnaam Earth Mama op.

Ik ben zelf als schoonheidsspecialiste natuurlijke cosmetica gaan maken voor mezelf en mijn dierbaren omdat ik enkel dan precies weet wat er inzit en het volledig op mijn huid en wensen is afgestemd.

De reden waarom ik deze website ben gestart, is omdat er zoveel onzin wordt verkondigd in DIY recepten die zelfs schade aan je huid en je gezondheid kunnen toebrengen. Ik wil anderen graag enthousiast maken maar ze tegelijk ook verantwoord leren hun cosmetica te maken.

Ik ben zelf lid van een cosmeticagilde met internationale formulators, waarin heel veel kennis en hoogwaardige natuurlijke recepten over en weer met elkaar worden gedeeld en waar ik mijn kennis eindeloos kan blijven verdiepen. En welk nut heeft kennis, en al die heerlijke recepten als je dat niet met anderen kan delen?

Transparantie

Bij sommige recepten die ik met je deel zie je linkjes staan naar waar je de producten kunt kopen die je voor het recept nodig hebt. Als je het dan toch nodig hebt en nog moet aanschaffen, zou je dan die links willen volgen en het daar aanschaffen? Het kost jou namelijk niks extra, maar ik krijg er dan een kleine vergoeding voor zodat geven en ontvangen voor mij weer in balans zijn. Het mag voor zich spreken dat de producten waar ik naar link allemaal puur zijn en voldoen aan mijn hoge kwaliteitseisen en dat de leveranciers ook mijn visie delen van people-planet-profit.

Mijn opleidingen

The School of Life
Schoonheiddspecialiste
Medische Basiskennis
Ayurvedisch Massagetherapeut
Herboriste via Herbal Academy
Phytochemistry
Academie voor Coaching en Counseling
Master Mindfulness Practitioner
Art Therapy Life Coaching
Artisan Soapmaking
Post-Partum Doula
Kraamzorg
Natural cosmetic formulating


Honoring the wise ones who came before us
Honor them with song and dance and craft

To women back from the oldest generations
Grandmothers, daughters, mothers, aunts and sisters
Who worked towards securing our survival now
I want to thank you for every sacrifice you made

You chose to live together, not in war, but in peace
By observing Mother Earth you learned to plant the seeds
And cultivated food and herbs to meet the family’s needs
I want to thank you for your courageous hearts

You passed along the skills to heal with plants and seeds
Of birthing and of death and of womens mysteries
By teaching what you
d learned you helped us to succeed.
I want to thank you, for your legacy.

And now I am part of that legacy too.