Als we leren door de lessen van het leven, ontwikkelen we gaandeweg niet alleen inzichten, maar ook unieke vaardigheden die betekenis hebben voor onszelf maar die ook van betekenis kunnen zijn voor de mensen om ons heen.

Mijn naam is Sandra [51] en ik probeer zo gezond mogelijk te leven met COPD. Om mijn lichaam te ondersteunen en om het zelf genezend vermogen te versterken, moest ik eerst leren begrijpen hoe het lichaam werkt en er opnieuw mee leren communiceren, haar signalen leren herkennen en daar actie op leren ondernemen. Dat werd een fascinerende reis van veel kleine stapjes die samen een enorm verschil hebben gemaakt.

Vastbesloten om in ieder geval de symptomen te verminderen, gooide ik 5 jaar terug het roer al behoorlijk om qua leefstijl. Met COPD is zo dat hoe minder je doet, hoe minder je in staat bent om te doen. Zwakke spieren hebben veel meer zuurstof nodig, waardoor je al kortademig kunt worden bij lichte activiteiten. Ook kan het je eetlust behoorlijk aantasten, waardoor je lichaam uiteindelijk nog meer verzwakt. Het werd voor mij dus echt noodzaak om de beperkte voeding die ik binnen kreeg van een zo hoog mogelijke voedingswaarde te laten zijn. Dit bracht mij al vrij snel bij whole foods en ondersteunende kruiden en supplementen.

Maar toen ik in de overgang kwam en ook nog eens een probleem kreeg met mijn schildklier (hyperactief) had dit zo’n verlammende impact op mijn lijf dat het roer nog verder om moest wilde ik nog wat van de tweede helft van mijn leven kunnen maken. Werken ging niet meer, en om de dag door te komen begon ik weer met studeren en verdiepte ik me nog meer in de kern van gezondheid voor vrouwen (voeding, biochemie, hormonale balans en een gezonde actieve leefstijl). Ik ging wat ik leerde cyclisch op mezelf toepassen. Dat was voor mij echt een ware lifechanger, want ik kreeg ineens weer energie! Maar ieder lijf is anders, samen gaan we dus altijd op zoek naar wat voor jou werkt.

Ik heb zelf met gezonde voeding, mindset en beweging uiteindelijk die negatieve spiraal doorbroken, maar weet ook uit eigen ervaring hoe lastig dit kan zijn.

Het vrouwenlichaam steekt anders in elkaar dan een mannenlichaam en vraagt dan ook om een andere aanpak waar het voeding en fitness betreft, zeker in belangrijke keerpunten in het leven van een vrouw zoals moeder worden of de overgang.

Ik ben als leefstijlcoach en personal trainer lid geworden van het Girls Gone Strong Netwerk. Een wereldwijde beweging die vrouwen in staat stelt om alles te omarmen wat mogelijk is voor hun leven en voor hun lichaam. Zij bieden mij tools en ondersteuning door middel van lichaam-positieve, evidence-based programma’s op het gebied van duurzame voeding, training, en zelfzorg informatie.

67-75% van de mensen die een coach of trainer inhuren zijn vrouwen. Toch zijn er tot op heden maar weinig coachingsorganisaties die echt tegemoetkomen aan de uiteenlopende behoeften van vrouwen.

Als lid van het GGS netwerk ben ik verheugd deel uit te maken van het coachen van vrouwen naar de 21e eeuw met deze werkelijk actuele, progressieve en empowerende benadering van het coachen van vrouwelijke cliënten.

Ik wil jou ook graag op weg helpen naar een gezonde en blije leefstijl, er stralend uitzien, met voldoende energie om lekker en actief te kunnen genieten van het leven. Gewoon echt lekker in je vel zitten.

Ik zet alles wat in mijn vermogen ligt in om de schoonheid van iedere vrouw die mijn praktijk binnenloopt naar boven te halen waar ik helende adviezen geef voor huid, lichaam, hart en ziel. Ik wil je laten ervaren dat goed voor jezelf zorgen de basis is voor echte schoonheid. Het is mijn missie om vrouwen handvatten aan te reiken waarmee zij boven zichzelf uitstijgen en zich mooier gaan voelen dan ooit.


Mijn achtergrond

 • Holistisch Schoonheidsspecialiste
 • Aromatherapie & BachBloesemtherapie
 • Orthomoleculaire voeding en suppletie
 • LifeCoaching & Counseling
 • Mindfulness Based Cognitive Therapy
 • Vrouwencoaching (body image, cyclus & hormonen)
 • Natural Postpartum Doula
 • Beginner, Intermediate & Advanced Herbalism – Herbal Academy
 • Personal Trainer A (bewegingsleer, functionele anatomie, inspanningfysiologie )
 • Motiverende gespreksvoering
 • Keto & Low Carb dieet (evidencebased)
 • Intermittend Fasting/ TRE Coaching (evidencebased)
 • 3Care Specialist i.o (nutritionele periodieke ketose)
 • Intuïtief eten
 • Gepassioneerd natuurmens, DIY-er, homesteader en wildplukker, ofwel een city girl met een buitenleven hart

Sandra