Earth Mama

Ik geniet er van om mensen anders naar dingen te laten kijken, ze te helpen ont-stressen, minimaliseren en gezonder en autonomer te worden met behulp van de natuur. Ze te laten zien hoe eenvoudig het is om zelf natuurlijke producten te maken. Ik geniet ervan om het vlammetje aan te wakkeren en de eerste zaadjes planten.

De natuur, kruiden, coaching/healing en rituelen spelen in mijn leven een centrale en belangrijke rol.

Het leek de afgelopen jaren wel of alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Het herkennen van mijn rode levensdraad en het opnieuw bewust kiezen van het groene pad was zowel een thuiskomen als het begin van een uitdagende en boeiende tocht die nog altijd voortduurt.

Moeder Natuur, haar energie is voelbaar door het hele jaar heen, als ze draait aan het wiel. In ieder seizoen, in ieder element, in iedere fase van ons leven, inspireert en transformeert zij ons. En met iedere draai aan het wiel draaien we bewuster mee in de cyclus van geboorte – dood en wedergeboorte die zowel in onszelf als in de natuur plaatsvindt.

All life is Sacred – We are Nature

Mijn liefde voor de natuur begon al vroeg, mijn favoriete kinderboek was De Bloemenkinderen van Cicely Mary Barker, die ik destijds van mijn oma kreeg en ik droogde bloemetjes in de dikke chemie studieboeken van mijn vader. Die liefde is nooit meer verdwenen, het is een reis waarbij je steeds een laag dieper gaat en ontdekt hoe werkelijk alles met elkaar verbonden is en een ritme volgt. Of we ons daar nu wel of niet bewust van zijn.

Stapje voor stapje
Ik heb een chronische aandoening die lastig te genezen is, maar waar ik wel invloed op kan uitoefenen qua verloop en intensiteit. Dat vroeg echter wel om een totale ommekeer in mijn levensstijl en mijn bewustzijn, de natuur heeft hierin een grote rol gespeeld.

Sommige factoren in het leven hebben we zelf in de hand, anderen niet. Ik besloot me te richten op de factoren die ik wel zelf in de hand had en besloot daarop actie te ondernemen en mijn leven radicaal anders in te richten.

De manier waarop we denken, voelen en ons gedragen beïnvloedt onze levenskeuzes en onze levensreis. We worden herhaaldelijk op de proef gesteld en leren daardoor nieuwe vaardigheden. Als we leren door de lessen van het leven, ontwikkelen we gaandeweg niet alleen inzichten maar ook vaardigheden die betekenis hebben voor ons. We worden verbonden met wie we werkelijk zijn en hoe we ervoor kiezen om ons leven te leven omdat we door persoonlijke groei ruimere keuzes krijgen.

Wij moeten opnieuw leren dat wij onderdeel zijn van de natuur, en net als wij afhankelijk zijn van de natuur, de natuur ook afhankelijk is van ons gedrag en onze zorg. Mijn streven is daarom ook om te leven in balans met de natuur en elkaar, om te ontvangen en weer terug en door te geven.

In the face of crisis our capacity for transformation and spiritual growth is realised. This is one of those times. 


In their footsteps

Honoring the wise ones who came before us
Honor them with song and craft

To women back from the oldest generations
Grandmothers, daughters, mothers, aunts and sisters
Who worked towards securing our survival now
I want to thank you, for every sacrifice you made

All the wisdom you kept passing on

You chose to live together, not in war, but in peace
By observing Mother Earth you learned to plant the seeds
And cultivated food and herbs to meet the family’s needs
I want to thank you for your courageous hearts

You passed along the skills to heal with plants and seeds
Of birthing and of death and of womens mysteries
By teaching what you
d learned you helped us to succeed.
I want to thank you, for your legacy.

We are the ancestors for future generations
Start creating our legacy now.