Urban Homesteading

De beste manier om de wereld te veranderen is om onze eigen persoonlijke praktijken te veranderen, inclusief hoe we eten, hoe we reizen en hoe we ons verhouden tot anderen. Het opnieuw uitvinden van onze relaties met de plaatsen die we thuis noemen, kan een aanzienlijke invloed hebben op de verandering. Het huis is verplaatst van het centrum van de cultuur door de kracht van de markt. Door deze devolutionaire beweging zijn we beroofd van de middelen van bescherming en de mogelijkheid om op eenvoudige, elementaire wijze voor onszelf, onze gezinnen, onze gemeenschappen en de aarde te zorgen.

Door het thuis terug te brengen naar het centrum van de cultuur waar het thuishoort, wordt een betekenisvolle weg naar een regeneratieve toekomst gecreëerd.

Als klein meisje al droomde ik ervan om op een boerderij te wonen, mijn eigen groente en kruiden te verbouwen en zelf allerlei verse producten te kunnen maken. Die boerderij is niet gelukt, ik woon nu op een appartement drie hoog, maar de homesteading lifestyle is me wel gelukt! Ik pluk mijn groenten en kruiden vers van het land of koop het heel lokaal biologisch in, maak hier ook mijn eigen zeep en verzorgingsproducten mee en geniet hier dagelijks zo enorm van.

Ik geef als persoonlijke tijdverdrijf op heel kleine schaal ook workshops in het zelf maken van natuurlijke cosmetica, zeep en allerhande natuurlijke schoonmaakproducten. Omdat ik het belangrijk vind dat deze kennis ook aan toekomstige generaties wordt doorgegeven.

Ik heb hierbij geen winstoogmerk, ik doe dit omdat het mijn passie is en omdat ik er om geef wat er met onze aarde en samenleving aan het gebeuren is.

  • Ben jij toe aan een reset?
  • Verlang je ook naar de schoonheid van eenvoud?
  • De toekomst van duurzaamheid?
  • Wil je een natuurlijker flow in je leven?
  • Rust in de tent en in je hoofd?
  • Eerlijk voedsel op je bord?
  • Natuurlijke verzorgingsproducten in je kast
  • Maar weet je niet waar te beginnen?

De oplossingen voor een duurzaam leven zijn eenvoudiger dan je denkt.


Waar we nu doorheen gaan met zijn allen, is een overgangsfase, we laten een niet langer duurzaam leven achter ons en gaan samen een duurzamer toekomst creëren. En iedere geboorte gaat gepaard met weeën voordat het kindje geboren wordt. Dat is de pijn die we nu voelen.

Ik ontdekte dat veel mensen echt wel duurzaam en gezonder willen leven, maar vaak gewoon niet weten waar ze moeten beginnen omdat ze de wegen en mogelijkheden niet voldoende kennen.

Ergens moet je iets in trilling brengen, dat is hoe elk nieuw verhaal begint.