Ik hou van mijn mondiale kruidengemeenschap, het is als het hebben van een hele grote wijze familie die er voor elkaar is in tijden van nood. En mijn kruidenkennis reikt uiteraard verder dan alleen het kruidengebruik voor het maken van natuurlijke verzorgingsproducten dat ik met je deel, omdat dit mijn passie is. Als je vragen hebt, stel ze me gerust!

Tijdens deze pandemie is het ons doel om samen onze gemeenschap in staat te stellen te leren hoe de holistische aanpak en het gebruik van kruiden, met inbegrip van voeding en ondersteuning van de levensstijl, fundamenteel kan zijn voor de ondersteuning van welzijn – zowel op dagelijkse basis als in acute situaties. We willen onze gemeenschap sterker maken door hen de instrumenten en op onderzoek en feiten gebaseerde informatie te geven die ze nodig hebben om hun welzijn in eigen handen te nemen, nu in deze moeilijke tijd en in de toekomst.

Once upon a time, every village had an herbalist…

Dit is een tijd als geen ander om te leren hoe je je eigen kruiden en groenten kan kweken en gebruiken. We zien allemaal hoe afhankelijk we feitelijk zijn geworden en dat geld weinig waard is als de winkelschappen leeg zijn.

Ik heb zelf ook mijn studie gedaan bij Herbal Academy en momenteel bieden zij 50% korting op alle foundational cursussen.

We willen je met zijn allen mondig maken door je de tools en informatie te geven die je nodig hebt om het welzijn in eigen handen te nemen, nu in deze moeilijke tijd en in de toekomst.

Waarschijnlijk heb je de oproep gehoord om alleen de boodschappen te kopen die je nodig heeft om te helpen met voedseltekorten voorkomen. Omdat we als wereldwijde gemeenschap samenkomen om iedereen te helpen, willen we heel graag ons steentje bijdragen en helpen waar mogelijk.

Terwijl sommige mensen hamsteren in de supermarkt, is de wijze nu zaadjes aan het zaaien.

Welzijn komt niet uit plastic flessen en potjes. Vitaliteit ontwikkelt zich op natuurlijke wijze uit de manier waarop je je leven leeft. Diep van binnen weten mensen dit al. Wij geloven dat een holistische, op kruiden gebaseerde benadering van welzijn, en de daarbij behorende kennis, eindelijk weer terugkeert naar de mainstream, waar het thuishoort.

Als je meer wilt leren over kruiden als welzijnsondersteunende tools en als voedsel, en als je het gewoon te druk hebt om je in te schrijven voor een persoonlijk programma, dan kun je hier terecht voor een uitgebreide en handige online kruidencursus die je overal en altijd kunt volgen, direct op je computer!

Leer wat je voorouders wisten over de natuurlijke wereld en begin je eigen materia medica (30 dagen gratis) en natuurlijke apotheek aan te leggen. We laten je graag zien hoe en vertellen je waarom.

Investeer in een paar goede en duidelijke boeken:

lekker zelf kweken
koken met de seizoenen

Blijf gezond! Eet goed, beweeg, was je handen, werk aan je weerstand en hou sociale afstand.

Fire Cider

Fire Cider

Geef je immuunsysteem een boost met fire cider

Ingrediënten

 • 3 eetlepels gehakte ui
 • 3 eetlepels gehakte knoflook
 • 3 eetlepels geraspte verse gember
 • 3 eetlepels geraspte verse mierikswortel
 • 3 eetlepels mosterdzaadjes
 • 3 eetlepels zwarte peperkorrels
 • 1 of meer hele cayennepepers (of 1 theelepel gedroogde chilivlokken)
 • Ongeveer 1 kopje appelciderazijn
 • 1/3 kopje honing

Instructies

 1. Giet azijn over het mengsel om de pot te vullen. Er moet ongeveer 1 inch vloeibare ruimte zijn boven de andere ingrediënten. Sluit de pot af met een plastic deksel (omdat de azijn een metalen deksel zal aantasten). Laat het mengsel 2 weken staan en schud de fles dagelijks om de kruiden en de vloeistof te mengen.
 2. Na twee weken zeef je het mengsel met behulp van kaasdoek, zodat je de kruiden kunt uitknijpen om alle vloeistof eruit te halen. Je bent nu bijna klaar met je kruidenazijn.
 3. Voeg het 1/3 kopje honing toe om je mengsel te helpen conserveren.
 4. Schenk het in een schone fles en etiketteer en dateer het voordat je het in de kast opbergt.

Notities

Vergeet niet dat je heel flexibel kunt zijn in de manier waarop je zelfgemaakte fire cider maakt. Deze ingrediënten zijn een begin, maar je kunt er ook andere aan toevoegen. Enkele andere geweldige opties zijn gedroogde vlierbessen, heemstwortel, kaneelstokjes, Echinacea, Astragaluswortel, zelfs lavendelbloemen.

 

https://www.earth-mama.nl/resources/