Wasbare Luiers

Shit happens. Wie zegt dat je niet een beetje plezier en mode in het luieren kunt stoppen? De verscheidenheid aan leuke kleuren en patronen in onze moderne stoffen luierlijnen maakt het gemakkelijk om ontwerpen te vinden die passen bij de groeiende persoonlijkheid van je baby.

Als ouders van een baby kan je niet om de aanschaf van luiers heen. Wegwerpluiers is een grote kostenpost en zorgen helaas ook voor veel afval.

Milieu Centraal rekende uit wat wegwerpluiers van geboorte tot zindelijkheid kosten en kwam uit op een gemiddeld bedrag van 1270 euro per kind. Door te kiezen voor wasbare luiers kan zo’n 50 procent van dit bedrag worden bespaard. En daar zijn de kosten van het wassen al in meegenomen.

Een ander voordeel is dat je als gezin kosten kan besparen in je restafval. Vierentwintig wasbare luiers zijn genoeg voor de luierperiode tegenover gemiddeld 5.300 wegwerpluiers.

Moderne wasbare luiers zijn voorgevormd, net als wegwerpluiers, en sluiten met klittenband of drukknoopjes. Ze zijn verkrijgbaar in mooie kleuren en met hippe prints gemaakt van zachte bamboe of van eco-katoen. Er hoeft niet voorgespoeld, geweekt, gespeld en gevouwen te worden. In de luier gaat een papieren inlegvel, welke met ontlasting in de prullenbak kan worden weggegooid. “Veel mensen denken dat je wasmachine met wasbare luiers vol met poep zit, dat is dus echt niet zo!

Wist je dat je met wasbare luiers actief helpt om luieruitslag te voorkomen? Dit komt omdat wasbare luiers de balans van de huid met rust laat.

De meeste a.s. moeders hebben vaak maar weinig wasbare luiers in het echt gezien, ze zijn immers alleen online te koop.

Poep is vies ja, maar daar kom je toch niet omheen als je aan kinderen bent begonnen… Dus waarom zou een wasbare luier dan viezer zijn dan een wegwerpluier? Volgens mij heeft anno 2019 iedereen wel een wasmachine en hoeft niemand meer tot aan de ellebogen in de poepluiers.

De moderne wasbare luier is eigenlijk een heel nieuw en gemakkelijk product. Het lijkt qua vorm zelfs op de wegwerpluier, en je kunt er een velletje in leggen dat je met poep en al weggooit.

Tot slot…. Je hoeft echt niet 100% op wasbare luiers over te stappen om het milieu een beetje te sparen. Onderweg, bij de opvang, of als je er gewoon echt even geen zin in hebt, de wegwerpluier is nog steeds je vriend, maar neem dan wel bij voorkeur een biologisch afbreekbare.

Kopen, huren of leasen

Ben je geïnteresseerd in een bepaalde luier of een bepaald systeem, maar vind je de aanschaf nog een te groot risico? Wil je er straks zeker van zijn dat je de juiste luier hebt gevonden en de pasvorm voor jouw kindje goed is? Dan is een proefpakket luiers huren een goede optie! Zo kun je op je gemak de luiers testen en kun je (indien tevreden) overgaan tot aanschaf van de luiers of ga je een luierpakket leasen. Vraag mij naar de mogelijkheden.

Circulaire economie 

Het concept van luier-leasepakketten past binnen de ideeën van een circulaire economie. De luiers blijven eigendom van BambooBaby. Jij bent de gebruiker en geen eigenaar. Je kunt luiers ruilen of terugsturen naar BambooBaby wanneer jouw behoefte verandert. De luiers zijn duurzaam in gebruik, want ze gaan meerdere jaren mee en zijn te gebruiken voor meerdere kinderen.

Waarom wasbare luiers leasen? 

 • Je maakt gebruik van alle voordelen van wasbare luiers; je bespaart véél afval, bent vriendelijk voor het milieu en hebt geen chemicaliën aan de billetjes van jouw kindje. En hoogstwaarschijnlijk is jouw kleintje nog eerder zindelijk ook!
 • Je hebt geen (financiële) risico’s; je hebt geen aanschafkosten van je luierpakket en je weet zeker dat je straks de juiste ‘koop’ hebt gedaan en altijd de juiste luiers in huis hebt;
 • Je stimuleert de circulaire economie; je bent gebruiker van de luier en geen eigenaar. Heb jij de luiers niet meer nodig? Dan gaan ze door naar een andere gebruiker;
 • Gedurende jouw huurperiode heb je altijd begeleiding. Voor vragen of advies kunt je altijd terecht bij BambooBaby. We starten jouw huurperiode (indien gewenst) met een luierconsult en uitgebreide uitleg
 • Je hebt altijd een pakket die aan jouw wensen en behoeften voldoet; je kunt meerdere malen per jaar kosteloos luiers omruilen, bijvoorbeeld als je een andere maat of ander merk wilt gebruiken;
 • Je zit nergens aan vast; het abonnement is maandelijks opzegbaar. 
 • Wanneer je de luiers niet meer nodig hebt stuur je ze simpelweg weer terug naar BambooBaby. 

Kosten luier-leasepakket

Voor een standaard (door BambooBaby samengesteld) pakket betaal je € 34,95 per maand. Indien je een pakket op maat wenst, betaal je bij de eerste termijn een toeslag van € 10,- voor het samenstellen.

Naast wasbare luiers kun je ook bij mij terecht voor je eigen persoonlijke hygiëne producten zoals wasbare zoogcompressen, wasbaar maandverband, menstruatiecups e.a.

Tijdens een consult spreken we stapsgewijs alle punten van wasbaar luieren door. Ik laat je zien wat voor systemen er zijn en welke merken. Samen met jou bekijken we dan wat de beste optie is voor jouw gezin. 

Zaken die aan bod komen zijn:

 • Het principe van de wasbare luier
 • Welke systemen bestaan er?
 • Wat voor varianten zijn er tussen verschillende merken?
 • Wat heb je allemaal nodig om te starten met wasbare luiers?
 • Wat is de beste pasvorm voor mijn kindje? Mocht het nodig zijn passen we alle luiers gewoon even ‘live’.
 • Hoe was je de luiers?
 • Hoe bewaar je de luiers? Zowel schoon als vuil. 
 • Tips en trucs

Tijdens het consult krijg je:

 • Natuurlijk alle informatie omtrent wasbare luiers
 • Een cadeaubon ter waarde van € 20,- die je kunt besteden voor je eerste aankoop
 • Een informatiepakket met uitleg, wasvoorschriften en een boodschappenlijstje
 • “Tell-a-Friend” factsheet en hoe je nog € 5,- extra shoptegoed kunt krijgen