Workshop Groen Schoonmaken

Dit wordt een leuke, interactieve workshop – we zullen de mythes over groen schoonmaken ontkrachten en de wetenschap achter de ingrediënten verkennen.

We gaan door de keuken, de badkamer, de wasruimte en het huis om te ontdekken hoe en welke schoonmaakproducten we kunnen maken met meer natuurlijke, milieuvriendelijke oplossingen.

WAT GA JE LEREN

  • Welke ingrediënten maken een perfecte toolkit & waarom
  • Enige chemie achter de reiniging
  • Hoe maak je vaatwastabletten, afwasmiddel en andere keukenoplossingen?
  • Hoe maak je reinigingssprays, pasta’s & andere badkamerreinigers
  • Hoe maak je waspoeder, vlekkenverwijderaar & andere wasoplossingen zoals voor wolwas en linnen
  • Hoe je begint & wat je daarvoor nodig hebt en waar je naartoe gaat voor navullingen
  • Dat doe-het-zelf groen schoonmaken gemakkelijk is als je de juiste manier weet!

WAT JE MEE NAAR HUIS NEEMT

Een werkboek met recepten & info waar je ook aantekeningen in kunt maken en die je in de toekomst kunt gebruiken.

Een klein monsterpakketje met wat handgemaakte goodies

Een kortingsbon die u kunt gebruiken bij Earth Mama

Neem een klein potje mee zodat u ook een paar eetlepels Wasboter/reinigingspasta (een grote multifunctionele reiniger) mee naar huis kunt nemen.

Ik maak zelf alles, van vaatwasser tabletten tot luchtverfrisser. Ik ben doordat ik mijn eigen verzorgingproducten en kruidenmedicijnen maak ook zeer geïnteresseerd geraakt in de chemie achter het schoonmaken & hoe je schoonmaakproducten kunt maken die echt groen (duurzaam en biologisch afbreekbaar) maar ook echt effectief zijn!

Het vinden van de juiste ingrediënten, recepten, achtergrondinformatie & toowas niet altijd even gemakkelijk, dus dit bracht me ertoe om Earth Mama op te richten waar je alles vindt wat je nodig hebt om je lichaam en je huis te detoxen. Ik ben super gepassioneerd over het delen van kennis & het inspireren van anderen om de overstap te maken naar groenere verzorgingsproducten en reinigingsmiddelen – en workshops zijn een geweldige manier om te zien hoe alles in elkaar steekt.

Elke sessie is interactief, leuk & waardevol – ik wil dat je gepompt wegloopt en klaar bent om deel uit te maken van de groene schoonmaak revolutie!