Workshops

Op mijn website vind je een paar recepten om thuis op verantwoorde wijze je eigen verzorgingsproducten te maken. Toch vinden veel mensen het fijner om eerst een workshop te volgen. Zodat je het eerst een keer veilig samen doet en ondertussen al je vragen over kruiden en andere grondstoffen aan mij kunt stellen.

Uiteraard leer je in een workshop ook nog veel meer over bepaalde technieken en ingrediënten dan bij een recept staan en hoe je vanuit een basisformule zelf je eigen recepten leert maken.

Voor de werking, consistentie, houdbaarheid en geur van je producten zijn diverse hoofdingrediënten, maar ook hulpstoffen nodig zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. En alleen al binnen die groepen heb je duizenden ingrediënten tot je beschikking. Hoe leer je nu de juiste voor jouw huid daaruit te kiezen? Hoe verwerk je je wildpluk tot een olie infusie, tinctuur of hydrolaat om als basis te dienen voor je zelfgemaakte producten. Hoe plan je dit zo optimaal mogelijk, want infusies moeten vaak eerst een paar weken rijpen. Met mijn cheatsheets wordt dit een makkie en kun je zelf 1001 verschillende recepten maken.

Voor welke workshops kun je zoal bij mij terecht?

Natuurlijke Kruidenbalsems Maken
Natuurlijke Kruidenoliën Maken
Natuurlijke Kruidentincturen Maken
Natuurlijke Verzorgingsproducten Maken
Natuurlijke Zeep Maken
Natuurlijke Shampoo- en Conditioner bars maken
Natuurlijke Schoonmaakproducten Maken

Uiteraard zijn ook andere workshops mogelijk, vraag er gerust naar.

Workshops zijn zowel in person als online mogelijk, bij de online versie zorg je zelf voor de materialen die we gebruiken. Vooraf hebben we een korte intake en bepalen we wat je graag zou willen maken. Aan de hand daarvan stel ik een lijstje samen met ingrediënten die je nodig hebt tijdens de workshop en een drietal recepten. De workshop wordt via een live video verbinding gegeven zodat we bij elkaar mee kunnen kijken.

Vanwege mijn energie niveau zijn er maar een beperkt aantal workshops per maand mogelijk. Het kan dus zijn dat je even geduld moet hebben.

In mijn workshops werk ik op basis van een kostprijs + een vrije gift.

Met een passie voor wildplukken en de natuur en een achtergrond als holistisch schoonheidsspecialiste, herboriste, wild medicinemaker en cosmetisch formulator, help ik jou graag op weg om een diepere verbinding met de natuur om je heen te krijgen en een voor jou passende lijn met producten te maken.