Zelf cosmetica leren maken kan in het begin enorm overweldigend zijn. Er zijn zoveel oliën, boters, kruiden, grondstoffen en recepten verkrijgbaar; wat past nu bij jouw huid en hoeveel heb je nu ergens van nodig om het goed te laten werken. Tijdens de workshop kan je allerhande grondstoffen eerst voelen en ruiken zonder ze eerst zelf aan te hoeven schaffen.

Je leert basisvaardigheden voor het ontwerpen, produceren en veilig gebruiken van zelfgemaakte natuurlijke producten voor huid- en lichaamsverzorging.

Ik ga daarbij uit van Less is More, want ik geloof dat een goede huidverzorging niet complex hoeft te zijn. En ik geloof in eerst leren lopen voordat je begint te rennen, we starten dus met simpele maar goed geformuleerde basisrecepten van waaruit je zelf verder kan bouwen.

Tijdens een persoonlijke workshop leer ik je hoe je zelf stabiele natuurlijke verzorgingsproducten kunt maken die volledig bij jouw huidtype passen.

Verzorgingsproducten kunnen we onderverdelen in gezicht, lichaam en haar. In een workshop zullen we ons altijd focussen op een specifiek onderdeel, dus of op je gezicht of op je lichaam of op je haar. Het is mogelijk meerdere workshops te volgen met 25% korting op de vervolgworkshops.

Take the time to learn to walk before you run

Naast dat je de basiskennis, technieken en praktische vaardigheden voor het maken van huidverzorgingsproducten leert, gaan we dieper op de natuurlijke cosmetische ingrediënten in die geschikt zijn voor jouw huid.

Na deze workshop ben je in staat om recepten op verantwoorde wijze te volgen door te beschikken over basiskennis van de huid en de werking van ingrediënten en geef ik je betrouwbare bronnen met duizenden recepten om verder te leren en formuleren.

Ik werk uitsluitend met botanische grondstoffen van hoge kwaliteit.

Wat is hierbij inbegrepen:

 • Huidanalyse om jouw huidige huidbehoeften te bepalen en begrijpen
 • Uitleg over de huidstructuur, de functie en de huidbehoeften
 • Wat je kunt leren van het lezen van productlabels
 • Benodigde materialen, ingrediënten en verpakkingen.
 • Je zelfgemaakte cosmetica en de recepten neem je mee naar huis.
 • Een lijst met betrouwbare inkoopadressen: people-planet-profit
 • Een lijst met betrouwbare adressen voor recepten

Hoe lang duurt een workshop:

Een workshop duurt ongeveer 2,5 a 3 uur

Wat zijn de kosten:

De kosten zijn vanaf 45 euro per deelnemer voor een workshop.

Waar wordt de workshop gegeven:

De workshop wordt gegeven in Zoetermeer, vlakbij het Woonhart.

Wat neem ik mee?

Je hoeft helemaal niets mee te nemen, behalve je enthousiasme om je huid beter te leren kennen, een nieuwe ervaring op te doen en een vaardigheid voor het leven te leren!

Het is mogelijk om individueel of met een eigen groep van maximaal 4 personen een workshop bij mij te volgen om zelf cosmetica te leren maken.

Hoe kan ik een workshop boeken? Door mij een mailtje te sturen met je contactgegevens, ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken.

4 Reacties

 1. Michelle says:

  Dankjewel Sandra, voor de super inspirerende middag! Het was zo genieten om al je kennis te mogen horen en al met zo veel fijne producten aan de slag te kunnen gaan, en ook gelijk al te voelen wat het doet. Je gigantische kennis, op een gebied waar als leek niet snel een vinger op te leggen is…..een cadeautje om zo wegwijs te mogen worden. En, er thuis mee verder te kunnen. Al drie mensen van ons groepje hebben de basis aan ingrediënten aangelegd, dus volgens mij is je missie bij ons al aardig geslaagd 🙂 Succes Sandra, en dat je nog maar veel mensen mag inspireren. Ik kom graag nog een keer bij je terug om nog meer te ontdekken en ander gaafs te leren maken.

  1. Sandra says:

   We gaan in 2020 nog veel meer lekkers maken! Dus van harte welkom, het was een genoegen jullie als groep wegwijs te mogen maken en te infecteren met het zelfmaak virus!

 2. Laura says:

  Een super leerzame, interessante en gezellige workshop bij Sandra gehad. Sandra heeft veel kennis in huis die zij op een duidelijke manier deelt. Na de workshop ben ik geïnspireerd geraakt aan het werken met natuurlijke producten. Ben thuis aan de slag gegaan om zelf producten te maken. Ik vind het heerlijk en wordt er helemaal blij van! Dankjewel Sandra

  1. Sandra says:

   Superleuk om te lezen dat je het helemaal hebt opgepakt! Ik hoop je nog eens te zien voor een dagje formuleren voor gevorderden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *